Kezdőoldal » Otthon » Kert » Mennyi haszon van a pálinkán?

Plants kérdése:

Mennyi haszon van a pálinkán?

Figyelt kérdés

Csak érdeklődni szeretnék hogy megéri e kifőzetni az itthoni fák terméseit. Átlagban lennék rá kíváncsi. Például szilva pálinka, átlagos kifőzési árak mellett, literén mennyit lehetne keresni.

Válaszokat előre is köszönöm. :)

2023. jún. 25. 13:39
 1/8 A kérdező kommentje:

Elfelejtettem még odaírni hogy a sárga fosóka szilváról lenne szó.

Meg hogy 150 literes hordókban lenne a cefre.

2023. jún. 25. 13:40
 2/8 anonim ***** válasza:
90%
A hasznot elviszi a főzde.
2023. jún. 25. 13:41
 3/8 anonim ***** válasza:
54%

a fosóka akkor jó alapanyag, ha már megérett, édes. A földről felszedettet mosd meg.

A legbiztosabb, ha egy pálinkafőző honlapjára keresel rá..(gúgli)

2023. jún. 25. 14:02
 4/8 mindentudó99 ***** válasza:
88%
Főzetve árulni nem éri meg. Ha magadnak főzöd úgy jobban.
2023. jún. 25. 14:44
 5/8 anonim ***** válasza:
92%

Háztól kb. 5000 Ft/liter, de olyan környéken, ahol sokan főznek, ott lemehet 4000-ig is az ár.

Azt viszont jó ha tudod, házilag ugyan lehet főzni/főzetni, de árulni már tilos. "Jóakaród" simán rádhívhatja a pénzügyőröket.

2023. jún. 25. 15:35
 6/8 anonim ***** válasza:
Azt is tegyük hozzá, hogy akik eladogatják, azok eléggé nyereségmaximalizálásra állnak be, és embere válogatja, hova áll be minőséggel egy kis többletnyereségért. Nyilvánvalóan nem hozza az órabért ha maga szedi a gyümölcsöt, de akkor se, ha nagybaniról hozza, nulla hibára válogat, tisztít, aprít, levezet egy egészséges erjedést, majd szépen kétszer lefőzi első osztályú kisüstinek. Szóval óvatosan ezekkel a havertól vásárolgatásokkal, egészen sokminden előfordulhat, néha több is, mint sima ízhibák.
2023. jún. 25. 16:51
 7/8 mindentudó99 ***** válasza:
84%
#4-5 ezerért nem várható cukor nélküli pálinka. Aki annyiért vesz az cukrozott. Legalább is ha eladásra sokat csinál akkor biztos. 3000 ért is megéri árulni ha magad főzöd és saját a gyümölcs is. Ha mindent úgy veszel és magad főzöd 3500 a minimum ár a cukorral megborított cefréből készült pálinkának . Cukor nélkülit sajna eladni nem lehet. 6000 ért kellene adni hogy hasznod is legyen annyi hogy megérje. Legalább is ahoz olyan vevőkör kellene és minőségi pálinka.
2023. jún. 25. 18:18
 8/8 anonim ***** válasza:

Rákeresgettem most a neten, 1000-től 2670-ig találtam árakat (literenként). Én tényleg tudom is egy illetőről (a cégemnél dolgozik), hogy 1000-ért főzte tavaly, nagy tételben. Hogy felétek mennyiért főzik, azt nyilván nem tudom, mert nem írtad meg, hol laksz. De felhívod a főzdét, és ingyen megmondják neked.

100 liter cefrébe teszel 2 kiló cukrot, ennyi a költség, plusz a főzetés.

Erre felénk ezren főznek feketén vagy legálisan, úgyhogy 3500-5000 körül ment tavaly egy liter, több ismerősöm is árulta. (Régebben én is, de most már inkább a gyümölcsöt árulom, jobban megéri.) De tavaly nem volt gyümölcs, idén lehet, hogy a túlkínálat nyár végétől leviszi az árakat, az infláció ellenére is. (Felénk szilva, körte, alma, szőlő rengeteg van.)

2023. jún. 26. 14:28

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!