Ér valamit a kertben felfüggesztett ragadozó madár utánzat?
Az égvilágon semmit nem ér. A madaraknak ez a napi rutin, hogy felismerik, mitől kell félni, és mitől nem. Elsőre talán megijednek, de aztán megnézik jobban, és rájönnek, hogy ez bizony nem úgy viselkedik, ahogy egy ragadozónak illene.
Lehet bármilyen élethű, akár még kitömött ragadozó is, a jó minőségű csak annyival ér többet, hogy nem 1 nap után száll rá a seregély üldögélni, hanem csak 3 nap után. Ha kiraksz egy nejlonszatyrot (alul a veszélyes helyeken kilyukasztgatva, hogy az esővíz ki tudjon folyni), 2-3 napig az is elég a seregélynek, tovább az se. Minden létező dolgot megszoknak 3 napon belül. Óriási praxisom van a seregélyijesztgetésben, mindent tudok a témáról, amit tudni lehet...
Pont idén végeztem egy kísérletet. Egy őszapó pár költözött a kertembe, és mivel a tükröző ablakban látták magukat, hetekig támadták a saját tükörképüket. Na, kinyomtattam egy repülő vércse netről letöltött képét színesben, életnagyságban, a klasszikus röpképe jól látszódott. Kiragasztottam az ablakra.
Az egyik őszapó 2 perc után rákapaszkodott megpihenni a papír szélére, két támadás között...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!