Kezdőoldal » Otthon » Kert » Most szedtem fel a borsót...

Most szedtem fel a borsót (finom lett). Mit ültethetek a helyére?

Figyelt kérdés

2023. jún. 19. 07:32
 1/4 NTBS ***** válasza:
38%
Én kelbimbót.
2023. jún. 19. 07:34
 2/4 anonim ***** válasza:

Abban gondolkodj szerintem, hogy mit szeretsz/szerettek, milyen növényeket használtok gyakran a konyhában.

Nálam még kell a borsónak 1-2 hét, hogy az összeset ki tudjam szedni. Utána zöldbabot meg sima babot szeretnék majd tenni.

2023. jún. 19. 09:15
 3/4 anonim ***** válasza:
52%
Káposzta,karfiol,karalábé,zeller.Még a paradicsom sem késett el.Szombaton sárgarépát ültettünk,mert nem kelt ki.Nem kell hogy nagyok legyenek,még messze van október vége a kiszedésig.
2023. jún. 19. 13:46
 4/4 anonim ***** válasza:
100%

Sárgarépából már nem lesz semmi. Ahhoz a mi éghajlatunkon elég speciális körülmények kellenek, hogy egy-egy évben összejöjjön. A bab se minden évben jön be. A kelbimbónak mostanra meg kellett volna nőnie, tehát kétesélyes. A többi említett mehet még, de most már jobban jársz, ha nem magról, hanem palántáról ülteted.

Még uborkával is lehet próbálkozni magról, esetleg sárgadinnyével. Ja, meg céklával. De ilyenkor már kevés dolog az, ami biztosan sikerül, nagyon évfüggő.

Majd augusztus közepétől jön a téli retek, augusztus végétől hónapos retek és rövid tenyészidejű borsó. De ezek is lutrik, évjárattól függ, hogy mennyire jönnek be.

2023. jún. 19. 19:15

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!