Kezdőoldal » Otthon » Kert » Nem virágzik az eprem, miért?

Nem virágzik az eprem, miért?

Figyelt kérdés

Vettem kb egy hónapja több féle folytontermő eper palántát. Mind nagyobbacska, szép volt, volt amelyiken érett eper is volt, ill pár zöld.

Ananászeper, diamante, lambada és San Andreas.

A nagyobbakat szerves trágyás ágyásba ültettem, locsoltam eddig kétszer palántatáppal, illetve sima vízzel 2 naponta mióta nem esik. Az ananászepret balkonládába ültettem.

A levelek erősek, él a növény, de egy darab új virágot nem hoz, a zöld eper szinte semmit nem érett(mondjuk hetekig rossz idő volt), az ananász eper virágainak egy része elszáradt, a többi része 3 hét alatt is ugyanolyan (csak virág és kész). Mit csinálok rosszul?

2023. jún. 15. 12:16
 1/3 anonim ***** válasza:
100%
Szerintem még akklimatizálódnak a növények a kertészetből kikerülve a megváltozott körülményekhez. Megváltozott a talaj, a napfény mennyisége és iránya, a napi hőingadozás, a locsolás, a tápanyagellátás. Elég nagy sokk lehet ez nekik.
2023. jún. 15. 12:37
 2/3 anonim ***** válasza:
100%
Majd jövőre fog teremni.
2023. jún. 15. 14:51
 3/3 anonim ***** válasza:

A túl sok víz és túl sok nitrogén a terméshozás ellen van, ezektől a növény a leveleket neveli. A virágokat és kicsi terméseket el is dobhatja. De a nagyobbak be fognak érni, csak várni kell még egy kicsit.

Ami folytontermő, az általában nem folyton terem, hanem csak kétszer v. többször egy évben.

2023. jún. 16. 12:45

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!