Ebbe a kaspóba aminek nincs lyuk az alján, hogy ültessem el a virágot? Tegyek apró kavicsot az aljába?
Betont késsel azért nem egyszerű...
Kavicsnak meg agyaggolyónak nincs értelme. Kb. mintha ennyivel kisebb lenne az edény. Még az agyaggolyó se tud érdemi mennyiségű vizet felszívni. Beleszórsz mondjuk 3 cm réteget, az felvesz negyed decit? Mikor ráöntesz egy liter felesleget?
Ez egy elég apró (meg rohadt drága) dolog. Nem is tudom, mire szánták a készítői. Talán lakásdekornak, kicsi cserepes növényeknek. Kintre ugye nem jó, mert ha esővel színig esik, azt nem egyszerű rendszeresen kiöntögetni, ahhoz azért elég nagy és nehéz, földdel megtöltve. De a kevés föld miatt legfeljebb 2 árvácska, vagy némi szukkulens fér el benne, nagyobb egynyárinak kevés. Csak hát, a lyuk hiánya... Létezik olyan, hogy kőzetfúró, keményfémlapkákkal (nem drága), azzal a legegyszerűbb kilyukasztani.
Beltérre amúgy nem fontos a kifolyó, ha az ember ért hozzá, és tudja, mennyi az a vízmennyiség, ami szükséges, és mikor szabad újraöntözni a növényt. De a kérdésből arra tippelek, hogy a kérdező nem ez a kategória, neki nem való ilyen megoldás. Esetleg csinálni rá vagy 4 db 8-10-es lyukat, és műanyag virágláda-alátétet tenni alá.
Kiszúrni nem tudom az biztos, de figyelek az öntözésre. Kültérre vettem ablakpárkányra, talán ott nem éri az eső. Óázisba vettem, elfelejtettem megkérdezni, de lehet a golyó is valamennyire megoldás.
Köszönöm.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!