Kezdőoldal » Otthon » Kert » Új homokszürő (nyomás) Szerint...

Új homokszürő (nyomás) Szerintetek???

Figyelt kérdés
Sziasztok, vettem a medencéhez egy ilyen homokszürőt, (Bestway Flowclear 11.355l/h) Az lenne a kérdésem, hogy a hasznalati utasitas ban a max szürőnyomás 0.55 bar nekem vadi újan, új homokkal 0.60-on megy.Mi lehet a probléma?? Ismerősőm folgalkozik ilyenekkel, aztmondta szerinte normális de kiváncsi vagyok a ti véleményetekre is :) Előre is köszönöm :)

2023. jún. 13. 12:59
 1/6 anonim ***** válasza:
Lehet, hogy levegő van a nyomásmérőjénél. Légtelenítsd, hátha attól változik. Ha nem, akkor ilyen.
2023. jún. 13. 14:39
 2/6 anonim ***** válasza:

Csatlakozz az Intex, Bestway medencések csoportjához facebookon, sokan találkoznak ezzel a problémával, már ha egyáltalán problémának nevezhető. Mekkora az üzemi nyomása, mit mond a leírása?

Egy Intex homokszűrőt 5 évig használtunk úgy, hogy abból 3-ban nem volt jó a nyomásmérője. Heti egyszer mindig visszamosattam, ha kell, ha nem és ennyi. Normál tisztaságú víz mellett ezzel nem kéne, hogy gond legyen.

Ha megfelelő szemcseméretű homok van benne, akkor esetleg próbáld visszamosatni, öblíteni, hátha csak levegős, vagy nem jól rendezkedett el benne a homok.

(Mellesleg megjegyzem azért tudomásul kell venni, hogy ezek tipikus szezonális hobbi cuccok. Nem véletlenül nem tud árban versenyezni vele bármilyen épített medence gépészet. Ettől függetlenül pár évig szépen teszi a dolgát, többet nem kell várni tőle.)

2023. jún. 13. 17:35
 3/6 anonim ***** válasza:
Én őszintén szólva annakidején 5 század báron nem akadtam fel. Ez az eltérés a mérési pontosságba is belefért volna, meg a homok szemcseméretéből adódó eltérésbe is.
2023. jún. 13. 19:58
 4/6 A kérdező kommentje:
Fent már irtam, hogy a hasznalati utasitasban a max üzemi szürőnyomás 0.55 én szerintem picit erősebb a szivattyú és többet nyom.Csak kiváncsi voltam, nem e teheti ez tönkre a szivattyút :)
2023. jún. 14. 11:13
 5/6 anonim ***** válasza:

Bocsi, figyelmetlen voltam! :)

Nem fogja tönkre tenni, de azért nyomj egy visszamosatást, öblítést.

2023. jún. 14. 15:51
 6/6 A kérdező kommentje:
Köszönöm, a segitségeket.Az előbb visszamostam, kb fél-1 percig ment, szinte sárga viz jött belle megvártam mig kitisztul, utána öblitettem 0,62-ről 0,60 ra ment le :) a viz nagyon erősen áramlik szóval szerintem nemlesz gond vele!
2023. jún. 15. 10:16

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!