Miért gyengül el egy-két perc után az Einhell fűkasza?
Hozzájutottam egy Einhell MSB34-hez, ami közel "0 km-es", mert nem nagyon volt használva. Mivel hosszú ideig állt, a két cső meg volt repedezve, így kicseréltem őket (a benzintömlőt "méterre" vettem, s abból vágtam le, a szűrőt a fekete csővel pedig egy az egyben áttettem egy Kraftech fűkaszából). Második rántásra indult, szép alapjárata van és ment is egy darabig, míg egyszer csak erőtlenné vált. Vagyis, indítás után fel is pörög és jól is működik, de egy-két perc elteltével visszaesik a fordulat, ellenállás nélkül is. Sőt, ha nem engedem vissza a gázt, akkor le is áll. Utána azonnal indítható, és egyszer-kétszer fel is pörgethető, de már néhány másodperc után ugyanaz a helyzet áll fenn. Az látszik, hogy szépen menne ez, de valamiért nem bírja.
Az üzemanyag frissen lett bekeverve, a gyertyát is kicseréltem. Mi lehet a probléma? A szűrő okozhat ilyen tünetet? Ezen a karburátoron nincs semmiféle állítási lehetőség az alapjáraton kívül, így nem tudom, mitévő legyek.
Nyilván van más állítási lehetőség is. De újszerű gépnél nemigen kell eltekergetni.
Ha legközelebb előjön a dolog, próbáld meg, hogy letekered egy pillanatra a tanksapkát, és újraindítod. Lehet, hogy a szuszogója eldugult, és a vákuum nem engedi a benzint.
Köszönöm a választ! Lelkesen tekertem le a kupakot, de sajnos nem ez okozza a problémát (a biztonság kedvéért megnéztem a szuszógót is egy kis tűvel).
Talán a szűrő lehet a ludas, mert kivettem és gyanús volt, hogy a másik alján nincs lyuk. Nos, a csavar alakú kis "dugó" benne volt a benzintartályában. Eszerint nem sokat szűrt eddig, hanem egy az egyben áramolhatott a benzin. Talán ez okozott valahol elzáródást.
A szűrőt biztosan kicserélem. Létezik, hogy a karburátor nyelt be valamit?
Köszönöm a tanácsodat, így fogok tenni!
Viszont így is sikerült megoldani. Szétszedtem a karburátort és az volt a probléma, hogy a finomszűrőcske, ahol beáramlik az üzemanyag, teljesen el volt tömődve. A kis "kosárka" alatt tele volt kosszal. Kitakarítottam és most tökéletesen megy.:) Most szereztem egy kis "rutint" szerelésből, aminek szintén örülök.:)
Tartalék karburátort pedig be fogok szerezni.
Ha elakadok, ismét kérdezek.:) Addig is a legjobbakat!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!