Kezdőoldal » Otthon » Kert » A cserjés pimpóm miért pusztul...

A cserjés pimpóm miért pusztul ki?

Figyelt kérdés

Olvastam róla, de sehol nem részletezik a betegségeit, mondván nincs neki, de az enyém valamibe nagyon meg akar halni.

A talajtól terjedt el, olyan barna mintha száraz lenne, de nyilván nem az, kiemeltem de nem volt semmi a földbe, és nagyon szép gyökere is van. Tegnap óta már az egész barna és nagyon ronda, kezdek aggódni hogy bármi is a baja visszafordíthatatlan már

Sokat van napon, általános földbe van, kb 2-3 hete lett ültetve, mikor ültettem pont akkor kezdődtek ezek a nagy esők

2023. jún. 3. 11:19
 1/3 anonim ***** válasza:

Ezt azért részletezd már.

Cserepesen vetted 2-3 hete, és átültetted nagyobb cserépbe? Nem szedted tán le a földet róla? Vagy eleve szabad földből lett kiásva, és beültetve?

Agyonöntözés, agyontápozás?

Mi az, hogy sokat van napon? Kiteszed a szabadba, napra, és nem pakolgatod, mert az nem tesz jót semminek. Esetleg még szobába is bevitted?

2023. jún. 3. 12:22
 2/3 A kérdező kommentje:

Egyből kiültettem a szabadba, ahogy megjött. Igen konténeres volt, nem gyepáltam, nagyon óvatosan vettem ki, nem rázogattan le a földjét, nem sérült.

Kapott egy pici trágyalevet (sok vízzel higítva) mostanában de addigra már szarul nézett ki (nadálytő, csalán, tojáshéj, kevés banánhéj és pitypang volt benne)

Mikor megvettem akkor szép zöld volt, úgyhogy tuti nálam romlott el valami, de nem tudom mi

2023. jún. 3. 12:47
 3/3 anonim ***** válasza:

Ez a lötty garantáltan rosszat tett neki.

Ezen kívül nem írtál semmi olyasmit, ami egyértelműen oka lenne a száradásnak.

A kiszáradásra jellemző lenne, hogy alulról szárad, de írod, hogy ez kizárt, a sok eső miatt. Enélkül azt tippeltem volna, hogy egyszer kiszáradt, attól lementek az alsó levelei, aztán a lötty megpecsételte a sorsát.

2023. jún. 4. 05:41

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!