Fűkasza betekeri a füvet?
Erős gépet kell venni, az ha feltekeri is, utánna erőből szétveri.
A gyenge hulladék gépek még lefulladnak.
Lassabban nyírd úgy hogy ne engedd hogy leessen a damilfej fordulatszáma!
Ha kellően gyorsan forog akkor nem tudja feltekerni.
Olcso cigany piaci gepem van. Felszerelt penge tarcsaval rohogve levagom. Nagy fure nem jo a damil.
Lehet meg kapni olyan fejet amin lancfuresz szeru lanc van. Az is eros.
A cégtől elküldtek egy 1 napos kisgépkezelői tanfolyamra, mert így ha véletlenül levágom vele a lábam, akkor már rám lehet verni, hogy hát ki voltam képezve, tehát az én hülyeségem.
Ezen a tanfolyamon is azt tanították, hogy ha nagy a szálas fű, akkor előbb le kell tetejelni, és utána vágni alul.
Az meg a saját megfigyelésem, hogy ha nem engedem leesni a fordulatot, meg keskenyebb fogásokat veszek, hogy ki tudja dobni balra, ne gyűljön össze a szórásvédő alatt, akkor nem nagyon tekeredik fel, csak a tényleg nagy, deréktól feljebb érő füvet kell tetejelni.
2 es válaszolóként már megírtam.
A 7 válaszoló is ezt írja,még a tanfolyamon is így tanították.
Nincs erre más megoldás,tapasztalat.
Nos, damilos kaszával van az a méretű gaz, amit már nehéz vágni. Trükkök:
-vastagabb damil ilyen nagy fűhöz
-nagy fordulaton tartsad a motort, és ne akarj nagyon sietni, hanem adj időt a gépnek, hogy levágja a füvet, ne gyorsan csapkodd jobbra-balra
-és az is jó megoldás, amit előttem írtak. Bár én térdigérő fűnél már felszereltem a vágólapot, mikor még ilyeneket kellett vágjak. Azzal gyerekjáték volt lecsapni az 1,5 méteres bozótot is.
Erre gondoltál ? Barkács megoldás,de működik.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!