Melyik fűkasza a megbízható?
El kell dönteni, hogy mit akarsz: ha csak szegélyvágásra, kis terület, kevés fű, akkor elég a kis köbcentis gép.
Ha nagy gaz, sok, nagy terület, komolyabb munka, akkor kell az 50-60 ccm-es gép.
Ha kis gépet veszel és nagy gazban használod, kinyírod a gépet is, és magadat is túlerőlteted.
Ha nagy gépet veszel és csak kis szegélyezésre használod, akkor feleslegesen terhelés magad meg (+a tárcádat) a nehéz, nagy géppel.
Ha ez megvan, akkor jöhet a márka megkeresése.
Itt alapvetően a Husi, Stihl a legjobb minőségre, és a legdrágább árban.
A kínai noname 20-50ezer ft-os gépek a legolcsóbbak, és a lég vacakabbak.
A kettő közt vannak a középkategóriás márkák, amik ár-érték arányban egész jók.
A lényeg: ne egy kis köbcentis prémium márkát hasonlíts egy nagyköbcentis középkategóriás géppel össze, mert nem ugyan arra valók.
10
Ja, hát mondani mindent lehet. Nem mindenki szereti bevallani, hogy baromságra költött sok pénzt.
De az is lehet, hogy egyszerűen nincs összehasonlítási alapja.
Anno én is megvettem egy 1 LE-s Oleo-Mac gépet. Még amikor Olaszországban csinálták, nem Kínában. A cégnél két síkhülye ütött-vert egy ilyet, és nem tudták elrontani, na, mondom, nálam örök életű lesz.
Jól is működött, még fűrészlappal is használtam bozótosban.
Akkoriban még nem árultak a piacokon fűkaszát, de a német E-bay-en megláttam egy ilyen viszonylag erős gépet, nagyon olcsón. Egy Berlinbe járó ismerős el is hozta nekem. Kipróbáltam, és leesett az állam: ilyen is létezik? Nem kell szálanként vadászni a füvet, koncentrálva figyelni a haladást, nehogy lefulladjon, csak odatartom, és a fű eltűnik.
A kicsit már soha többet nem használtam. Megtakarítottam, és a neten eladtam egy baleknek.
Ha bérbe is akarsz dolgozni, akkor 3 LE alá ne nagyon menj.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!