Milyen szempontot kell nézni egy házivízműhöz való szivattyúnál? A szállítás képesség gondolom, liter/perc, de hogy lehet, hogy ugyan azt tudja egy másik, ami 600W mint mondjuk egy olyan ami 1100W?
A kút 7m mély az emelő magasság pedig: pince + 1,7m, a kert emelkedés + 2-3 méter és a csőhossz pedig változó: azaz ház 10-12 méter. Kerti csap 3 méter, távolabbi kerti csap 13 méter.
A nagy tévhit kapcsán (minthogy minél nagyobb watt= jobb) szeretnék valami magyarázatot, hogy tévedés, mert szerintem nem a watt számít, vagy nem csak a watt.
De nem értem, hogy két merőben eltérő fogyasztású szivattyú, hogy tud ennyire hasonló paraméterekkel dolgozni?
Na például ez a kettő:
650 Watt és 51 liter/perc (Al-KO, ismertebb márka)
vagy ez
1100 Watt és 60 liter/perc (valami kitudja milyen márka)
Esetleg a teljesítménygörbében van eltérés?
Néztem, a nyomásban van eltérés, talán a plussz watt a nagyobb nyomás eléréséhez kell?
Melyik a jó választás?
A cél a kert locsolás és a háztartás ellátása, lehetőleg egyidőben. 1-2 órás locsolási idővel számítva, az emelőmagasságokat pedig fent irtam.
A szívási mélység gyakorlatban 9,6m körüli(szivattyú adattábla). Ennél többet nem tudnak, fizikai lehetetlenség. Ha méllyebről kell, akkor búvár/mélykút szivattyúval kell nyomni a vizet.
A teljesítmény a nyomáshoz kell.
Aztán eltèrhet a fordulatszám, és a szivattyúház mérete is.
A vízműhöz a vízmennyiséget és nyomast kell összehoznod magadnak.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!