Kezdőoldal » Otthon » Kert » Gorden mester fűkaszába...

Gorden mester fűkaszába milyen benzint tankoljak?

Figyelt kérdés

2023. máj. 28. 13:57
1 2 3
 1/21 anonim ***** válasza:
26%
Mindegy milyen csak 100ast. Egy részt jobb a hatásfok, másrészt nem romlik meg. A maruyamaba csak 100as omw-t rakok.
2023. máj. 28. 14:47
 2/21 A kérdező kommentje:
Minden benzinüzemű nálam 100asaműködik . a keverési arányra vagyok kíváncsi
2023. máj. 28. 14:54
 3/21 anonim ***** válasza:
100%
Ami a papírjában írva van!
2023. máj. 28. 15:16
 4/21 anonim ***** válasza:
Szerintem ha 1:25-öt ír, akkor esélyesen a felelősség elhárítása miatt írják rá. Ásványival egy kicsit mozgalmasabb hónap (otthon, két nagyszülőnél, egy-egy szomszédnál 1000 négyzetméter fölötti kihasználatlan kerteket nyírsz pl), és szerelő. Akkor elmondja a szerelő, hogy fél- vagy fullszintetikus, legalább a C végű minősítésekkel, mindenképpen 1:40-be keverve. Gyárilag ahhoz van beállítva. Bejáratás alatt se kell töményebb semmivel, már az 1:40 maga is egy óvatos ráhagyás. Pontosabban kell mérni, ha nem vagy biztos benne, hogy elég lett az olaj. Ennyi a titok. 25-össel füstöl és minimum gyenge, inkább fuldoklik. Még JASO FD fullszintetikussal is teleeszi magát olajjal, nem ég el az a töménységű elegy rendesen, kokszlerakódás alakul ki, melegedni kezd a motor, és mivel a koksz keményebb minden bevonatnál, szökik a kompresszió növekvő mértékben. Egy-két év alatt meg lesz oldva a gép sorsa. Nekem így házon belül annyi a dogma, hogy E5 (vagy ha lenne, akkor E0) benzinbe 1:40 fullszintetikus, létező név, jó pontossággal mérve. Nemigen hallottam embert panaszkodni, hogy ettől lett szakadt a gépe.
2023. máj. 28. 15:29
 5/21 anonim ***** válasza:
66%

Elolvasod mi van ráírva a gépedre és bepötyögöd a gugliba, hogy dobja ki a leírását.

Vagy ha ez nem megy, akkor ide írd be a gép pontos típusát és kikeressük neked.

Olyant tegyél bele mint amilyent a gyártó előr. Nem javasol, hanem előír! Lehet okoskodni mint a 4-es olajmérnök. de az nem működik minden gépnél.

2023. máj. 28. 15:39
 6/21 anonim ***** válasza:

Az a Garden Master fűkasza lehet, amit a piacon árulnak 20 E körül, és a Straussal vetélkedik a legbóvlibb kasza címért.

Nagyon meg lennék döbbenve, ha nem 25-öst írnának a könyvébe.

2023. máj. 28. 17:06
 7/21 anonim ***** válasza:

#5 Régebben teljesen igazad volt. Ma amit veszel, abban nem lesz az a csapszegmegoldás, ami igényli az agyonkenést az összes többi rovására. Nem emlékszem már pontosan, mi volt, nem volt vele dolgom, csak összefutottam ezzel random amcsi fórumokon. Oké, rá is kerestem, első találat a Stihl ajánlása, aki 1:50-et ajánl Stihl olajból, és 1:25-öt más, minőségi, de TC specifikációjú olajat gyártó olajából. Ami azért hézagos kicsit, de értjük, mire gondolt a mérnök, aki a marketingessel megpróbálta megértetni a dolgot. Lehet ezért ragaszkodok a JASO FD-hez, nem emlékszem már, komolyan. Eggyel értelmesebb találat öreg barátunk, a Pityu: https://www.youtube.com/watch?v=-bsbKqZbyrw

Azt gondolom, nem téved.

Van, aki 1:50-re kever tényleg fullos olajat (nagyon nagy fordulatú és extrém hőmérsékletű versenymotorokba szántat), természetesen ahhoz állítva az üzemanyag-levegő keveréket, nagyon biztos kézzel, de kínaiban CSAK MIUTÁN jó okkal lecserélte a hengerszettet, CSAKIS valami nagyon kopásállóra (fórumozással és videózással tudsz forrásokat találni, nem akarom reklámozni az első néhány találat kínálatának drágábbik felét most...)

#6-hoz csatlakozva, igen, egy Demon is jobb, és relative tökugyanannyi. A GardenField nagy sláger még. Őket is megveszed, szétszeded, leápolod, összerakod normálisan, ahol mozog, ott kenve az odaillő anyaggal (műanyagon szilikonzsír), és van egy meglehetősen megbízható kaszád, amit ha kínaiban jártas vagy (kb négy felső tagozatos tanórányi óriási tudásanyag), akkor idejében elcsípve a bajokat minimum 5, de inkább 7-8 évig abuzálhatsz, mielőtt tényleg már nincs az az isten, hogy annyit költs rá, amennyit kérne. Ezekben is van olyan jó a bevonat a hengeren, mint a 40 fölöttieké (jó, nyilván nem precízen ugyanaz), de előfordulnak fura helyen sorják, összerakási nehézségei lehetnek a csimpánzoknak, akikkel rohamtempóban összehányatták, így kell az ellenőrzés. 40e fölött is része az illemnek finoman utánhúzni a csavarokat egyébként, még ha nem is kell koppra szétszedni.

A teljes szétszedésnek tartozéka egyébként egy tömítéskészlet adott köbcentihez, és nagyon nem árt, ha azzal a lendülettel beszerzel jónevű benzincsövet pár métert, meg benzinszűrőt a végére, karburátor membránokat, tömítéseket, szívótorok közdarabot, és ha katalizátoros a gép, akkor egy buta kipufogót, hogy legalább amiatt ne melegedjen már szét. Ha többet szánsz rá, akkor lehet jó dolog egy gyújtást, meg egy gázkart beszerezni, berántóból eleinte sose elég, meg gyertyából is mindig jó a tartalék, tkp gyertyacsere a fekete elektródára az első válasz, azután nézegetünk hézagot. Nem nagy tudomány.

2023. máj. 28. 17:35
 8/21 anonim ***** válasza:
56%
1:40 est.Minden kínaiba ez kell.
2023. máj. 28. 17:48
 9/21 A kérdező kommentje:
Ez kínai?
2023. máj. 28. 19:21
 10/21 anonim ***** válasza:
Minden az. Ami nem kínai az stihl, husqvarna, hyundai, oleo Mac, mcculoch és maruyama. Nekem maruyama van soha többet kínai. Annyit még nem szoptam géppel....
2023. máj. 28. 19:24
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!