Mit ültessek ha depressziós vagyok?
Sziasztok depressziós vagyok nagyon keményen
De észre vettem hogy örömömet találom ha van egy növényem
Szeretnék valami olyan növényt ültetni amir gyorsan nöl és örömömet találom benne
Talán segítene a depresszión ha van valami is csodám vagy hobbim
Leginkább minél többmindent.
Nem írtad hol laksz, de
Kezdve a haszonnövényekkel, bab, paradicsom panelban is elvan.
Át szép növényeken, rózsa, tulipán stb
Egészen az elvan növényekig mint a sárkányfa, borostyán, mezei fű stb
Biztos voltam benne, hogy válaszként itt lesz már a cannabis; kész csoda, hogy még nincs. :D
Viccet félretéve, olyat ültess, amihez megfelelő körülmények vannak nálad (talaj, fény- és hőmérsékleti viszonyok). Azon belül te tudod, mi tetszik, mit gondoznál szívesen, miben leled inkább örömöd. Virág? Leveles dísznövény? Zöldség/gyümölcs? Válassz valamit, vagy inkább több fajtát is, hogy biztosan legyen közte olyan, ami jól sikerül.
Mert erre így nehéz konkrétan válaszolni. A bab például jó gyorsan nő. De gondolom nem azt akarsz. A mamutfenyő lassan nő, és ha erkélyen kertészkedsz, el se fér. ;D
Az egynyári virágok általában elég gyors sikerélményt adnak.
Azt, ami neked leginkább örömet szerez. Magadhoz válassz növényt, ne a diagnóuosodhoz. :)
Én is az ablakpárkány parkosításával és vágott virággal próbálom javítani a hangulatom. Sárga, narancssárga és piros, bordó virágú növények jók lehetnek. Bármilyen fűszernövény, mert az illatuk sok nehézségen átsegít. Nagyon sok gondoskodást a fűszernövények nem igényelnek, csak figyelmet, locsolást. Csak megborzolod őket (nem kell dörzsölni a levelüket, az fáj nekik), és élvezheted az illatuk hatását.
9-es: hogy milyen igazad van! Tapasztalatból tudom. Mióta szedek a pajzsmirigy-alulműködésre gyógyszert, jól vagyok.
Kedves kérdező: ha még elolvasod a hozzászólásomat, mert május régebben volt. Vettem egy önöntözős balkon-magaságyást (lábakon áll). Ültettem bele porcsinrózsát, begóniát, napvirágot és egy csenkeszt. Ez valami szenzációs dolog. Annyira szépen virulnak a virágaim, hogy csak csodálkozom.
Ha a virágok kikerülnek augusztus végén, akkor vagy mángoldot vagy sóskát vagy téli vajfej salátát fogok vetni bele. Plusz metélőpetrezselymet. Télen is lesz zöldségem. Nagyon örülök ennek a kis magaságyásnak.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!