Kezdőoldal » Otthon » Kert » Túl ontoztem az orchideám és...

Túl ontoztem az orchideám és a levelei már kb. egy hete le vannak lankadva. Még magához tér? Vagy mit tegyek?

Figyelt kérdés
2010. okt. 10. 17:24
 1/7 anonim ***** válasza:
NEm sokat tudsz tenni, szedd ki a cserepébeöl és hagyd a közeget kiszáradni. Ha akkor sem jön helyre, akkor nem lehet megmenteni.
2010. okt. 10. 19:12
 2/7 anonim ***** válasza:

Annyiban egészíteném ki az előzőt, hogy ha vannak ép gyökerei akkor rakj a növényre zacskót, hogy minél magasabb legyen a páratartalom. Természetesen naponta többször is kell szellőztetni.

Ja, az elrohadt gyökereket vágd le, és pár percre rakd a növény gyökerét gombaölős vízbe.

Sok sikert!

2010. okt. 13. 14:34
 3/7 anonim ***** válasza:

Az orchideákat csak hetente 1 evőkanál vízzel lehet megöntözni. Ennél többet nem szabad. Ültesse át vásárolt speciális orchidea földel.

Sok sikert!

2010. okt. 16. 10:26
 4/7 anonim ***** válasza:
Szia, szerintem vagy két hétig ne adj neki inni... Egyébként én úgy szoktam, hogy ha nagyon látom a légző gyökereket akkor átültetem nagyobb átlátszó edénybe, minden héten 1 napig áll orchidea tápoldatos vízben utána ezzel a vízzel áttörlöm a levelét és egy hétig megint semmi víz, nem szereti a pangó vizet, viszont kell hogy átszívja magát a földje vízzel.. és ha kirohasztottad semmi képp se köss rá nejlont! az a száraz barnás levelűeknek jó! és max 1 hétig! én már az össze ismim elhasznált orchiját megkaptam, ők ki akarták dobni és kb fél év múlva mind újrahajtott, van aminek a virága a földig ér, és ezzel a módszerrel kb 5 hónapig virágoznak egyfolytában!!! Ja a tápoldatból csak a kupak aljára önts épp hogy ellepje az alját és azt bele egy nagyobb edénybe, amit 3/4 langyos vízzel önts fel, és úgy álljon egy napot benne! üdv
2010. okt. 16. 12:04
 5/7 A kérdező kommentje:
Az utolsó válaszoló-van egy miniorchideám, aminek a gyokerei tiszta barnák, vagyis, szegény kirohadt. Próbáltam megmenteni azzal, h. átultettem új foldbe, ez kb. 3hónapja tortént. Két zoldes levele van, az idáig is volt, de semmi változást nemlátni, h. magához akarna térni, viszont azt se, h. meg akarna halni. Most nemtudom mit tegyek, meddig várjak??Már kozel állok ahhoz h. kihajítsam.
2010. okt. 18. 16:59
 6/7 anonim ***** válasza:

Ki nem dobd, főleg ha van rajta zöld levél, mert az már reménysugár... inkább hagyd hadd pihenjen, télen úgyis pihiznek jobban, és kell hogy ennyi után helyre álljon, nagy műtét után mi is lassabban gyógyulunk...

Ja és általában nem szereti ha ide-oda pakolják, és a déli tűző napsütésű ablakot sem szereti...

Kitartás! ne dobd ki, ha újra indul még jobban fogsz neki örülni és ő is neked! üdv

2010. okt. 19. 12:13
 7/7 A kérdező kommentje:
Hát jó, ennek megvárom mi lesz a vége. :-) Remélem túléli szegény.
2010. okt. 19. 14:31

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!