Hogy tudnám lemetszeni az ágakat a fa magasabb részéről amit létráról sem érek el?
Egy kampós végű rúddal lejjebb lehet húzni az ágakat hogy elérd.
Esetleg az olló nyelét meg lehet hosszabbítani.
Persze ezekkel is csak korlátozott mértékben növekszik az elérhető magasság.
Ha olyan a fa, fel is lehet rá mászni, vagy magasabb létra kell. Ha nagyon magas a fa, 15-20méter, ahhoz meg olyan szakembert kell hívni akik evvel foglalkoznak, azoknak van darus emelőjük és kosárból megnyesik a fát.
Én levágnám. Ha létrárol sem éred fel akkor se permetezni, se szüretelni nem tudod.
Inkább fordítsa az energiáját a lentebbi ágakra.
Nekem volt sok fám. (Már csak 60+ van, öregszem.)
Amit nem érek el, azt ott vágom el a fűrésszel, ahol elérem... Van ilyen 3x11 fokos létra, egy alkalommal nagyon magasra is fel lehet mászni vele a fűrészelés kedvéért, hogy biztonságos legyen a vágás. (Szüretkor azért nem muszáj annyira fixen állni, mint egy nehéz géppel való dolgozásnál, mikor nincs az embernek szabad keze a kapaszkodáshoz.)
Én a fáimat úgy alakítom ki lehetőleg, hogy minél könnyebben mászhatóak legyenek. Létrán remeg a lábam, fa tetején nem félek egyáltalán, még 10 m magasban se, mert a fa nem fog eldőlni velem.
Ahogy előttem írták, ha nem érem el se mászva, se létráról, akkor feleslegesen vannak ott azok az ágak, tehát levágom. (Mondjuk, a dió esetében még nem muszáj vágni, lehet reménykedni, hogy a tetején kevesebb almamoly meg diólégy lesz, a termés meg önerőből lemászik.)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!