Kezdőoldal » Otthon » Kert » Hogy tudnám lemetszeni az...

Hogy tudnám lemetszeni az ágakat a fa magasabb részéről amit létráról sem érek el?

Figyelt kérdés
Normális kreatív ötletet várok, ami használható.

2023. máj. 10. 23:13
 1/5 anonim ***** válasza:
74%

Egy kampós végű rúddal lejjebb lehet húzni az ágakat hogy elérd.

Esetleg az olló nyelét meg lehet hosszabbítani.

Persze ezekkel is csak korlátozott mértékben növekszik az elérhető magasság.

Ha olyan a fa, fel is lehet rá mászni, vagy magasabb létra kell. Ha nagyon magas a fa, 15-20méter, ahhoz meg olyan szakembert kell hívni akik evvel foglalkoznak, azoknak van darus emelőjük és kosárból megnyesik a fát.

2023. máj. 10. 23:21
 2/5 mindentudó99 ***** válasza:
79%
Én ilyet használok [link]
2023. máj. 11. 07:29
 3/5 anonim ***** válasza:
ahogy az #1-es írta.
2023. máj. 11. 08:41
 4/5 anonim ***** válasza:
76%

Én levágnám. Ha létrárol sem éred fel akkor se permetezni, se szüretelni nem tudod.

Inkább fordítsa az energiáját a lentebbi ágakra.

2023. máj. 11. 13:32
 5/5 anonim ***** válasza:
100%

Nekem volt sok fám. (Már csak 60+ van, öregszem.)

Amit nem érek el, azt ott vágom el a fűrésszel, ahol elérem... Van ilyen 3x11 fokos létra, egy alkalommal nagyon magasra is fel lehet mászni vele a fűrészelés kedvéért, hogy biztonságos legyen a vágás. (Szüretkor azért nem muszáj annyira fixen állni, mint egy nehéz géppel való dolgozásnál, mikor nincs az embernek szabad keze a kapaszkodáshoz.)

Én a fáimat úgy alakítom ki lehetőleg, hogy minél könnyebben mászhatóak legyenek. Létrán remeg a lábam, fa tetején nem félek egyáltalán, még 10 m magasban se, mert a fa nem fog eldőlni velem.

Ahogy előttem írták, ha nem érem el se mászva, se létráról, akkor feleslegesen vannak ott azok az ágak, tehát levágom. (Mondjuk, a dió esetében még nem muszáj vágni, lehet reménykedni, hogy a tetején kevesebb almamoly meg diólégy lesz, a termés meg önerőből lemászik.)

2023. máj. 12. 06:51

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!