A levél alapján ez milyen fa lehet?
A ház előtt a gödörben nőtt ki még tavaly. Nem vágtam ki, ha valami szép fa lesz belőle akkor átültetem. Érdekes mert fent a gödör partján 2 méterre tőle egy nagy diófa van, a másik irányba pedig szilvafák, tehát egy madártól kerülhetett ide vagy nemtudom. Először tölgyfának gondoltam mert annak is hasonló a levele, de szerintem nem az. Van egy program a telefonon az szerint valamilyen eperfa de annak errefelé nem ilyen a levele. Ötletek?
Pedig ez eperfa.
Nem minden eperfa levele olyan sima szélű, mint amilyenre te gondolsz. Az eperfának is több fajtája, változata van.
Pl a csüngő eperfa levele is karélyos, szeldeltebb:
Sőt, még egy fajtán belül is lehetnek a levelei különbözőek, nézd meg itt a képeket:
A galagonya teljesen más, és a levelei sokkal kisebbek:
#1 Hasonlít, de annak kevésbé vágott a levele, nem? Vagy csak én látok különbséget és ez csak egy változata?
Nekem a mályva (hibiscus) ugrott be, meg hasonlít kicsit a piszke levelére is. De egyik sem olyan, mint a kép.
Én idén kivágtam egy eperfát mert belenőtt a drótkerítésbe, viszont alatta volt egy csemete ami gyökérsarjról hajtott ki, azt átültettem máshova.
Isteni finom fekete epreket termett, remélem hogy az alatta lévő csemete is ilyen finomakat fog teremni.
Tettem fel képet a csemetéről, ami szembetűnő hogy ugyanolyan a kérge mint annak amit te tettél fel.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!