Kezdőoldal » Otthon » Kert » Tavaly mitől nem kelhetett ki...

Tavaly mitől nem kelhetett ki egyáltalán a metélőhagymám?

Figyelt kérdés

Még soha nem jártam így, hogy valami egyáltalán nem kel ki.

Olyan volt már, hogy alig 1-1 tő kelt ki valamiből, de hogy egy szál se?!

Viszonylag nagy területen vetettem, viszont napos helyre, amiről utólag tudom, hogy talán nem volt jó ötlet, szilvafa és a málna közé.

Lehet túl mélyre ment volna, és érzékeny erre?

Ti jártatok már így? Tapasztalat?

2023. máj. 2. 17:59
 1/9 A kérdező kommentje:
"Sima barna" föld van, nem homok vagy agyag, néhány éve kapott marhatárgyát, az adott placc pedig pihent előtte vagy 3-4 évet.
2023. máj. 2. 18:03
 2/9 anonim ***** válasza:
Galamb szereti-e a magját?
2023. máj. 2. 18:05
 3/9 A kérdező kommentje:
Előfordulhat, sok madár van a környékünkön, de a borsót pl, ami elég nagy szemű, nem szedték ki egyáltalán.
2023. máj. 2. 18:10
 4/9 anonim ***** válasza:
Kicsírázva esetleg erős fagy érte volna? Találsz a földben csíra kezdeményt?
2023. máj. 2. 18:11
 5/9 A kérdező kommentje:

Semmi nem volt, nem találtam csíra kezdeményt sem, igaz, nem forgattam nagyon föl, csak picit túrtam bele találomra.

A meztelen csigák mennyire szeretik a friss metélőhagyma hajtásokat?

2023. máj. 2. 21:25
 6/9 anonim ***** válasza:

Mikor vetted a magot? én idén vetettem el egy tasak tavalyról megmaradt metélőhagyma magot és egy szál nem kelt ki belőle. Szaporítóládába csírátlanított palántaföldbe.

Tavaly ugyanígy gyönyörűen kikelt.

2023. máj. 3. 08:50
 7/9 anonim ***** válasza:

Hát igen, az nem mindegy, hogy hány éves magról van szó. Nem csíraképesek a végtelenségig.

De különben tavaly - legalábbis felénk - hatalmas aszály volt már tavasszal is. Lehet, hogy annyi nedvesség még volt neki, hogy kicsírázzon, de aztán kiszáradt, még mielőtt elérte volna a felszínt, vagy gyökeret nevelt volna. Fa közelében erre főleg jó az esély.

A csiga nem szereti.

Elég nagy magok, szóval viszonylag mélyről is kijönnek, de azért van egy határ.

2023. máj. 3. 12:44
 8/9 A kérdező kommentje:

Köszönöm a válaszokat!

Tavaly a frissen vett mag nem kelt ki, már nem emlékszem a vetés idejére, de szerintem viszonylag későn vetettem, lehet hogy tényleg kiszáradt, kiégett.

Idén találtam egy tavalyi tasak magot, azt szórtam ki a múlt héten, kíváncsi vagyok lesz-e belőle valami.

2023. máj. 3. 15:30
 9/9 anonim ***** válasza:
Nem az számít, hogy mikor vetted. De még nem is igazán az, hogy mikor csomagolták. Hanem hogy mikor termett, és milyen érettségi fokban volt. Ezeket, persze, nem fogod megtudni. De az rajta van a csomagoláson, hogy mikor végeztek vele csírázási próbát, aminek során legalább a 90% kicsírázott. Ha több, mint 2 évvel azelőtt, amikor vetni akarod, akkor már inkább nem kell megvenni. Lehet persze, hogy még 5 év múlva is kikel, de az is lehet, hogy az eltelt 2 év alatt már teljesen elvesztette a csíraképességét, hiába írtak rá 3 évet.
2023. máj. 3. 17:09

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!