Gyakorlatilag, ha nem szennyezett, akkor nem fogja szennyezni a környezetet, és nem is fogja senki megtudni...
2023. ápr. 30. 18:24
2/9 anonim válasza:
Mért lenne tilos ez baromság ,az esővizet a szennyvíz csatornába tilos vezetni
2023. ápr. 30. 18:29
3/9 anonim válasza:
Elvileg tilos,mert a talajban ez a kút másik kúttal is összeköttetésben lehet,amit használnak is.Ha ők valami rosszat észlelnek,keresni fogják az okát.Először is a szomszédok kútjai nézik meg.
2023. ápr. 30. 18:30
4/9 anonim válasza:
2 es te nagyon rosszul tudod az eső víz elvezető szabályokat.
2023. ápr. 30. 18:32
5/9 anonim válasza:
Én nem tenném, jogszabályoktól függetlenül.
Mi van ha túl sok a csapadék?
2023. ápr. 30. 18:38
6/9 anonim válasza:
A kutat nem erre találták ki,még akkor sem,ha éppen nincs bent víz.
Bár a mondás szerint,ha nincs bent víz,akkor ez csak ez lyuk.
Ezt a kútfúrónak szokták mondani,ha nem talál vízet.
2023. ápr. 30. 18:44
7/9 anonim válasza:
gondolom ti panelban laktok azért beszéltek ekkora baromságokat , mégis mi kárt okozna az esővíz a kútban ? így is úgy is a talajvizet szaporítja
2023. ápr. 30. 18:47
8/9 anonim válasza:
Mert az eső ha a talajon szívódik át szűrődik, ha bevezeted a kútba akkor meg egyből a vízzáró réteg alá jut. Ettől függetlenül sokan csinálják, itt is van ilyen, általában le szokták szarni. Én eleve be se jelentettem semmit, csak kiástam aztán azzal locsolok, az én udvarom van legmélyebben, itt van víz bőven.
2023. ápr. 30. 22:15
9/9 anonim válasza:
"mégis mi kárt okozna az esővíz a kútban"
Hogy tilos, az nem a mi véleményünk, hanem jogszabály.
253/1997. (XII. 20.) Kormányrendelet:
"47. §
(...)
(6) A használaton kívül helyezett kútba hulladékot betölteni, szenny- és csapadékvizet bevezetni tilos."
Az értelme talán az lehet, hogy a felszínről bemoshat bármi szennyező anyagot, ami bekerülhet a talajvízbe.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!