Házi szedett sárgabarack magból kelt kis fákkal mit kellene tennem? Mikor kellene átültetni? Végleges helyére vagy nagyobb cserépbe? Milyen gyakran kell öntözni?
Edényben nem jó, mert csak tekeregni fog a gyökere az edény fala mellett.
Ha tudod, végleges helyre ültesd, hogy már ne kelljen átültetni, mert az visszaveti. (A mostani átültetés is visszaveti.)
Mondjuk, értelme nem sok van, mert nem olyan lesz a termés, mint amiből kiszedted. És a gyökérzete se lesz olyan erős, mint egy oltványé.
Nekünk is ilyenekből vannak nagyon jó termő fáink.
Ha most bújtak,őszig hagyni kell,aztán a végleges helyükre.
Köszönöm a segítséget! Hagyni fogom a jelenlegi helyen és ősszel a végleges helyükre ültetem majd őket.
Addig is lenne még pár kérdésem. Eddig a szőlőlugas alatt volt a két láda. Maradjanak ott vagy rakjam ki valahová, ahol a nap éri teljesen? Mennyire, milyen gyakran kell öntözni? Földdel töltsem még fel a ládákat? Az egyikben kissé kiállt a földből a mag kemény burka, csak a ráhullott száraz levelek befedték.
Régi fáról származtak ezek a barackok. Amikor megvették a házat lassan 20 éve, akkor már ott volt az a barackfa. Nem tudom, hogy milyen fajta.
Ha most kelt ki, kb mennyi idő után hozna termést? 10 éven belül? Ha nem hoz termést be lehet oltani? Ha igen, akkor honnan lehet tudni, hogy mikor érdemes beiktatni majd?
Kezdő vagyok, de hatalmas öröm volt nekem, amikor megláttam a kis fácskákat. Bocsánat a sokak számára biztosan ostoba kérdésekért. :)
A barackfa szereti a napfényt. Az öntözés gyakoriságát illetően tedd azt, hogy ásóval a fácskáktól 1-1,5 m-re kiásod a földet (gödröcskét csinálsz). Meglátod, hogy nedves-e még a föld. Ha igen, akkor ne öntözz. Jó tudni, hogy amit a laikus ember száraznak vél, a fa még mindig vígan felszívja a nedvességet a talajból.
Két-három éves fácska már hozhat termést, főleg kedvező beporzási feltételek mellett. Biztos, hogy fog teremni, de beoltani beolthatod, de mivel elégedett voltál a régi gyümölccsel, akkor az oltásnak semmi értelme.
Bővebben itt olvashatsz:
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!