Van egy öreg barna körtefám, milyen fajta lehet?
Külföldi oldalakon Taylor's Gold néven van ilyen körte, viszont erről azt írják hogy 1986-ban jelent meg először Új-Zélandon, viszont az én fám ennél vélhetően öregebb!
Úgy néz ki a termése mint a képeken
Így néz ki jelenleg a fa: [link]
#1 A Bosc kobak az sokkal hosszúkásabb körte alakúbb.
Ez pedig ilyen gömbölydedebb.
Legalább egyszer láttam volna rajta ilyen hosszúkás körtét az elmúlt 30 év alatt, pedig egyszer egyszer a fagy leritkította.
Na mindegy majd ősszel teszek fel képet a terméséről.
Elsőre nekem is a Bosc ugrott be. De abban igaza van a kérdezőnek, hogy túltermés esetén főleg a gyümölcs mérete változik, a formája nem annyira.
Szerintem ez valamilyen bergamott típusú körte. Létezik olyan, hogy Fertődi rozsdás bergamott. De képet nem találtam róla.
Majd ha fotód lesz a gyümölcsről, kérdezd újra, hátha mégse pont ilyen, mint a képen.
- Doktor úr, sokáig tart még a műtét?
- Műtét? Hát nem boncolunk?
Na, itt is kb. ez volt a helyzet...
Egy hónappal ezelőtt már jól lehetett látni, hogy melyik ágak vannak elszáradva, mert már akkor is a kelleténél nagyobbak voltak a rügyek, sokat le is vertem. Én is akkor metszettem meg két öreg körtefát.
9!
Így van.
Felénk meg Kormos körte néven is fut.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!