Kezdőoldal » Otthon » Kert » Kínai fűkaszádat mennyire...

Kínai fűkaszádat mennyire kíméled?

Figyelt kérdés

Típust is írjatok légyszi! Kímélés alatt ilyeneket értek, hogy bejáratás mennyire volt komolyan véve, hogy zajlott kb, és hogy néz ki egy normál használat, tempó, pihenések. Azért kérdem, mert régi fórumbejegyzésekben, itt-ott-amott fel-felbukkan egy-egy olyan arc is, aki semmit nem csinál másképp, mint ipari használatban, csak nem napi 8 órákat jár a gép, hanem párnaponta-párhetente egy-két zűrösebb helyet letol vele. Van, aki egyenesen azt vallja, hogy hagyni hűlni tankonként negyedórát többet árt, mint használ. Ezt azért is nehéz befogadni, mert a kezemnek is kell ennyi a rezgés miatt, de még rezgéscsillapított gépet rezgésgátló kesztyűvel és irgalmatlan puha hevederrel használva is valahogy óránként szívesen felnéznék a földről még így nemdohányzóként is...

Szóval mi a módszered, hogy viseli a kegyetlenkedést, mit kér cserébe?

2023. ápr. 12. 09:44
 1/7 anonim ***** válasza:
37%

Soha többet kínai gyártmányut.Igy fizeted meg a jót 2 x.

Mind egyforma,csak a forgalmazók mások.Gondolkodj el,a márkás gépek miért is drágábbak.Nézz be 1 kis gép szervizbe,hegy van a javításra várókból.

Maja ott vélemény mondanak ezekről hobbi kaszákról.

2023. ápr. 12. 11:57
 2/7 anonim ***** válasza:
88%

Ki szoktam járatni egy tankot, ha úgy adja a terület. Nem sokat vágok egyszerre, maximum 2 tank mindig elég, a kettő közt 5-20 percet várok, attól függően, hogy van-e épp valami más munka.

Ami nagyon bejött, az Fuxtec, 2012-es, és jól bírja. Nyilván nem üzemi használat, pontos használatot nem tudok mondani, mondjuk 40 tank/év maximum. (Nem területet írok, mert a munka nagyja valamiknek a körülnyírása.)

Kb. 2008 óta tönkretettem 2 gyenge minőségűt, meg van még egy két éves Daewoo, az nem túl jó. Ezt másik telken használom, hogy ne kelljen hurcolni mindig. Az is megy évi 15-20 tankot.

Mai árakra felszorozva, 15 év alatt kaszára költöttem kb. 200 E-t, plusz alkatrészre (piacon) még 15-öt. És most van két jól működő gépem, tehát remélhetőleg legalább 20 év gépköltsége a 215 E.

Ha vettem volna ilyen összegért egy középkategóriást (mert márkást nem adnak ennyiért), az mostanra (15 év) már kb. végleg beszart volna. Plusz ha csak egy van, azt mindig hurcolni kellett volna, meg javítási idő alatt nem lett volna gépem.

2023. ápr. 12. 17:38
 3/7 anonim ***** válasza:
85%
6-7 éve nyúzok egy strausst. A bejáratás igazából negyedóra alapjárat volt. 3db 1000 négyzetméteres telket tartok rendbe vele. Amit cseréltem az a damilfej egy jobbféle gardenára, kipu tömítés égett ki egyszer, és egy új gyertya. Szerintem jó vásárt csináltam vele anno
2023. ápr. 12. 23:01
 4/7 anonim ***** válasza:
85%
Ja, a bejáratás annyi szokott nálam lenni, hogy 3x10-15 perc használat, köztük 10 szünet. Utána már nyomom, csak esetleg pár tanknál még jobban figyelek rá, hogy óvatosabban adjam neki.
2023. ápr. 13. 08:15
 5/7 NTBS ***** válasza:
Nincs, úgyhogy nagyon.
2023. ápr. 14. 19:23
 6/7 anonim ***** válasza:
100%
Tesco-ba vettem tíz éve, nincs márkája csak annyi van ráírva hogy benzinmotoros fűkasza XY blablabla teljesítmény. Piros. Illetve már inkább bordó. Első körben a gyertya kuka, csavarok utánhúzása ésszel, szigorúan 1:25 szintetikus olaj két-három tankig. Utána 1:35 folyamatosan. Nem füstöl vele. Bejáratás annyi hogy nem küldtem azonnal bele a susnyásba és csak damillal nem túl nagy fordulaton. A szöghajtást grafitos zsírral kenem minden negyedik alkalommal és természetesen kipucolva, üresen száraz helyen teszem el munka után. Az évek során csak damilfejet cseréltem könnyebbre 1X és komplett benzincsövet mert azt állandóan megeszi a fene és folyik a gatyámba a brenya. Más gond nincs vele, talán hamarosan szimering mert olajat látok a kuplung felőli légrésen. Amúgy jó kis gépek ezek, csörög csattog, teszi a dolgát. Ha besz@r majd felújítom.
2023. ápr. 21. 21:50
 7/7 anonim ***** válasza:

Kímélve volt, egész tankot sosem nyomtam vele le pihentetés nélkül.

Végig Stihl hp super olaj, 1:40-be.

Évente 7-8x egy 1000m2 telek.

3 évet bírt ki.

2023. ápr. 28. 16:48

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!