Tulipánokban kárt tehet a fagy?
Tavaly ősszel elültettem vagy 50 tulipánhagymát. Alig vártam, hogy kibújjanak, és virágozzanak. Hát a leveleik már kint is vannak, és némelyiken ott a bimbó is. Holnapra hozzánk -6-7 fokot írnak. Simán elfagyhatnak, igaz?
Mit tehetek ellene? Van fehér takarófóliám, amivel esetleg megpróbálhatom takarni. Vagy akad még levél, és mulcs is. Érdemes próbálkozni?
Hát ha nem is simán, de szerintem már határeset a -6-7. Ilyenkor már nagyon leesik a fagytűrésük, nem bírnak már annyit, mint akár egy hónappal ezelőtt is. Aminek nagyon kint van a bimbója, az főleg veszélyben van. Aminek még nem látszódik, annak szerintem még nem fog ártani a fagy. Nálam valamelyik évben jácintok meg nárciszok fagytak el.
Ha meg tudod oldani, hogy raksz rájuk felfordított vödröket, esetleg még erre a fóliát, hogy a szél ne törje le a fóliával a leveleket, mindent téglával lesúlyozva, akkor érdemes. Mit lehet tudni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!