Viszonylag picike kertünk van viszont szeretnénk egy kis konyhakertet a végébe csinálni magaságyással Pl újhagyma, retek répa stb.. Az lenne a problémám hogy rengeteg a csupaszcsiga kertszomszédba senki nem lakik.. Kárt fognak okozni??
Ki hogyan védekezik ellene??
Köszönöm ha segítetek:)
Az összeszedés a legjobb megoldás, vagy csigacsapdák, nézz rá a neten.
Nem tartom valószínűnek, hogy a kis kertbe kacsát szerenél, de állítólag azok mindet elpusztítják.
A metaldehid-tartalmú granulátumok erősen mérgezők. Viszont a növénybe nem szívódnak fel. (Gugli: csigaölő granulátum.)
Tehát olyan helyre szórd, ahol nem kerülhet közvetlen kapcsolatba a fogyasztandó növényi részekkel, és nem szedheti fel a talpával a macska. Pl. a kerítés tövében szétszórsz időnként egy kicsit, vagy telken belül fű közé, évelő növények alá, stb. De mondjuk paprika tövében se ártalmas nyáron, ha nincs nagyon lelógó paprika, amire az eső ráverje.
Értem köszönöm, olvastam a csiga csapdáról egy tálkába sört önteni és oda vonzza a csigákat.
arról tapasztalat valakinek??
Így van, a házi módszerekkel csak némi csökkenés várható, nem csigamentesség.
Mikor először használtam itthon csigairtót, csak néztem, hogy m2-enként volt vagy 3 döglött csiga az egész kertben.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!