Kezdőoldal » Otthon » Kert » Kert televan tyúkhúrral...

Kert televan tyúkhúrral milyen permetszerrel lehetne megszüntetni?

Figyelt kérdés

2023. márc. 21. 10:02
1 2
 1/12 mindentudó99 ***** válasza:
25%
Minden március elején lepermetezem 2%- os glifozát gyomírtóval.
2023. márc. 21. 10:16
 2/12 anonim ***** válasza:
52%

Edd meg, jó salátának!

De van gyomirtó, vagy kikapálod.

2023. márc. 21. 10:24
 3/12 anonim ***** válasza:
0%
Nyárra éltünk a meleget nem bírja.Vagy lepermetezed gyomirtóval ha fű között van kétszikűekre valóval.
2023. márc. 21. 10:43
 4/12 A kérdező kommentje:
Eddig nem volt sok kilett kapálva, de már a kert 80%-a az így valamit tenni kellene vele de akkor van rá gyomirtó csak arra kell figyelni hogy kétszikú legyen a szer?
2023. márc. 21. 11:40
 5/12 anonim ***** válasza:
Ha azt szeretnéd hogy a fű meg maradjon igen.
2023. márc. 21. 11:57
 6/12 anonim ***** válasza:
A tyúkhúrt még kapálni sem kell, erősebb gereblyével szoktam kihúzni csapatostul...
2023. márc. 21. 16:05
 7/12 anonim ***** válasza:
100%
tyúkot kell kiltöztetni oda, megeszi mindet
2023. márc. 21. 17:25
 8/12 anonim ***** válasza:
63%

A glifozát kiviszi, de az minden mást is kivisz, tehát csak üres részen jó.

Ameddig nem nagy, addig érdemesebb kikapálni, vagy rotációs kapával eltakarítani. Viszont jártam már én is úgy, hogy ősszel végig esett, rotázni nem lehetett, a telet szokás szerint túlélte, aztán meg egy 30 cm vastag szőnyeg lett március végére egy részen, mire a többi mezőgazdasági munkával végeztem. Azzal már mást nem lehetett csinálni, mint gyomirtózni. (Nem mindenkinek 50 m2 az egész kertje, hogy olyan kicsi munka lenne a kézi kapálás...)

2023. márc. 21. 18:08
 9/12 Paczalos István ***** válasza:
0%
Nekem egyvalami segített: a gyomlálás, meg a kapazin. A glifozát csak visszavetette kb 3 hétre, meg kinyírt minden mást is.
2023. márc. 28. 08:13
 10/12 anonim válasza:
#1-est felejtsd el, ahogy fentebb írták, a füvednek hamarabb lesz annyi! A rotálással igazából felaprítod, még több lesz, mert évelő. Ismim Cambio (dikamba) próbálta, sárgul, de túl fogja élni. Ott az Aurora WG 40, bár arra is hallottam panaszt. A tuti lenne a Biathlon 4D, de azt jogosultság nélkül nem kapsz. Szóval igen, kalászos (búza...) gyomirtó kell, van rengeteg fajta, és szinte mindegy melyik, mert a gyep tesó.
2023. márc. 29. 14:44
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!