Kezdőoldal » Otthon » Kert » Növény termesztés erkélyen?

Növény termesztés erkélyen?

Figyelt kérdés
Egy forgalmas kereszteződésben (két 3 sávos út) lakom a 3. emeleten. A lakásnak van egy elég nagy erkélye, és arra gondoltam lehetne ott hobbi szinten növénytermesztéssel foglalkozni. A növények mennyire szívják be a levegőből a káros anyagokat ilyen távolságból? Pl piros lámpánál állnak az autók, száll fel az üzemanyag, én pedig majd megeszem azokat a növényeket amik ezt megkötik. Vagy ilyen távolságból már nem számít?
2023. márc. 14. 11:11
 1/8 anonim ***** válasza:

Mindent beszívnak, de a vegyületeket át tudják alakítani.

Ha még lenne ólom a levegőben, azzal lehetne gond.

Amúgy van "kiskert" kategória.

2023. márc. 14. 12:42
 2/8 A kérdező kommentje:
Nem vettem észre a kiskertet, bocsi.
2023. márc. 14. 13:18
 3/8 anonim ***** válasza:

"száll fel az üzemanyag,"

Nem az üzemanyag száll fel, hanem a kipufogóból száll fel az a gáz, amit sem beszívni sem a növényeiddel megenni nem szeretnél.

Továbbá a keveredik a sima por a fékporral és a többi rákkeltő anyaggal.

Amikor szellőztetsz, akkor is ezeket szívod be.

2023. márc. 14. 15:09
 4/8 A kérdező kommentje:
Gondolom nem bírtad ki, hogy ne köss bele valamibe :D nyilván gondoltam, hogy nem egy liter benzin ugrik be az erkélyre és ráfekszik a kaspókra
2023. márc. 14. 15:14
 5/8 anonim ***** válasza:
0%

4.

Hülyeséget írsz és még neked áll feljebb.

Tipikus női hozzáállás.

De sebaj. Szívd csak be a sok-sok rákkeltő kipufogógázt...

(Vagy már jó ideje szívod és azért vagy ilyen ütődött?!)

2023. márc. 14. 15:28
 6/8 anonim ***** válasza:

A termések nem annyira lélegeznek, inkább a levelek. Lehet, hogy valami bekerül a termésbe is, de nem sok dolog.

A felületükre viszont egész biztosan sok piszok rakódik. De ez lemosható. Az teljesen biztos, hogy pár darab paradicsomból ilyen formában a tízezrede káros anyag se kerül a szervezetedbe éves szinten, mint a levegőt belélegezve.

Én azért inkább dísznövényt nevelnék az erkélyen. Vizes paradicsomot meg nem ennék semmi pénzért...

2023. márc. 14. 17:46
 7/8 A kérdező kommentje:
Miért? Ha én csinálom nincs rajta műtrágya
2023. márc. 15. 00:35
 8/8 anonim ***** válasza:

Semmiből nem lesz semmi. Ha nem tápoldatozod a növényedet, akkor nem fog teremni. Ha virágföldet veszel, abban van műtrágya, de csak 2-3 hónapra való, utána pótolni kell a tápanyagot.

A növény nem tudja, hogy a tápanyagot műtrágyából kapta-e. Minden növény kizárólag szervetlen anyagot tud felvenni, ez az egyik fő eltérés az állatokkal szemben. Ha istállótrágyát keversz a földbe, abból is előbb ugyanolyan szervetlen anyag lesz, mint a műtrágya, mert csak ezt tudja hasznosítani a növény.

A műtrágya úgy különösebben nem káros, a füstös levegőből a tüdődbe kerülő szilárd részecskék ellenben károsak.

2023. márc. 15. 05:36

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!