Kezdőoldal » Otthon » Kert » Az aloe veránnak van több...

Az aloe veránnak van több fajtája is?

Figyelt kérdés
Nekem itthol olyan van aminek a szárai véknyak és hosszúak de ma láttam egy virágboltba ami kis tömzsi és nagyon vastag volt és még ilyen kis tüskeszerűségek is voltak a szélén.
2010. okt. 6. 16:29
 1/6 anonim ***** válasza:
Igen, több fajtája létezik. A legjobb az aloe vera barbadensis (remélem jól írom) ennek tüskés a levél éle, vastag, pozsgás maga a levél. Ebben van a legtöbb hatóanyag, meg a levélben a zselészerű anyag.
2010. okt. 6. 16:51
 2/6 A kérdező kommentje:
Köszi akkor megpróbálok egy olyan fajtát is beszerezni:)
2010. okt. 6. 17:40
 3/6 anonim ***** válasza:

szia! amire te gondolsz, szerintem a tigrisaloe. én is vettem ajándékba kollégámnak, de ez a fajta nagyon lassan nő, és tégyleg olyan vaskos tömzsi és erősebben mintás.

ami nekem van, az gyorsan nő ugyan, meg sok gyereke is van, de olyan nyúlánk, vékonyka fajta.

üdv.

2010. okt. 7. 09:27
 4/6 anonim ***** válasza:

Amit az első válaszoló írt, az igaz és jól is írta.

Ebből készül pl. az FLP összes aloe vera tartalmú terméke.

Egyébként az aloe verák között is van mérgező hatású, szóval óvatosan azért velük.

Az aloe vera barbadensis miller (így teljes) belső, kocsonyás része a gyógyhatású, DE!!! a növényről levágva a belseje 4 óra alatt eloxidál és a hatóanyag 70-80 %-át elveszíti, ezért tartósan tárolni nem szabad. A héját pedig nem szabad használni, mert erős hashajtó, és alhasi vérbőséget okoz.

2010. okt. 8. 07:42
 5/6 anonim ***** válasza:
Az 1. vagyok. A levél héja ráadásul rettentően keserű. Sok kozmetikai cég pedig még azt is felhasználja, lényeg, hogy rajta legyen: aloe verát tartalmaz. Az FLP a levelek külső részét komposztálja.
2010. okt. 8. 12:34
 6/6 A kérdező kommentje:
Köszi a segítségeteket:)
2010. okt. 9. 17:13

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!