Hogyan, mivel, mikor kell permetezni a gyümölcsfákat?
Esetleg van valaki aki már jártas ilyen dolgokban mert én már bekavarodtam?
Van meggy,cseresznye, alma, kajszi, oszibarack.
Mindegyiket le akarnám permetezni lemosóval(bordói lé) monilia, levelfodrosodás es tűzelhalás ellen, igaz ősszel már le kellett volna de az elmaradt.
Hányszor kell ezt elvégezni?
Egyszer ugye rügyfakadás előtt, azután még lehet? Mert úgy olvastam hogy ha virágzás kor is használom akkor leperzseli a szirmokat.
Esetleg gyümölcs fejlődésnél is kell, lehet?
Egyáltalán a bordoilé jó erre?
Lemosó permetezést csak évente egyszer, esetleg kétszer: ősszel és tavasszal amikor már ill. még nincsenek levelek a fán.
Közben meg a szokásos kártevőik ellen: almánál pl. levéltetű, lisztharmat, varasodás ellen, cseresznyénél a cseresznyelégy ellen stb.
Ilyen röviden nem lehet ezeket leírni, olvass el hosszabb leírásokat az interneten a témában.
A sárgabarack nálam kb. egy héten belül fog nyílni. Szóval, most van itt az ideje a lemosózásnak. A bordói jó erre. Lisztharmat ellen nem jó, ahhoz kén kellene, de sok más ellen a réz való.
Semmi ellen nem ad 100%-os védelmet, de a betegségek terjedését lassítja, mert a szaporítóképletek egy részét szétmarja a réz.
A meggyet és a kajszit virágzásban legalább 2x kell felszívódó szerrel permetezni virágmonília ellen (nyílás elején és fővirágzásban), esős idő esetén 3x is akár. A többi csonthéjasnak se árt, bár azok nem annyira fogékonyak rá.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!