Saláta levél miatt erdemes lehet lakasban is nevelni?
Hamburgert szoktam neha hazilag is kesziteni De egy egy level miatt nem vennek egy fej salatat,draga is ..el se fogyna.
Erdemes cserepbe,balkonladaba is ultetni,vagy kiskertbe valo inkabb?
Az első válaszoló még olyan embert se látott, akinek van kertje, nem hogy salátát a kertben.
Lakásban nem fog menni, ez legalább 100%. Kikel, cérnavékony (szó szerint) és hosszú szára lesz, fél centis levéllel, aztán pár hét után kinyiffan. Nem bírja a meleggel kombinált sötétet.
Kertben is csak korán vetve lesz belőle valami. Pl. március második felében vetve már nem fog megnőni, hanem magszárat hoz, mivel a nappalok hosszát figyeli, és a hosszabbodó világosságra maghozással reagál. (Létezik nyári saláta is, ami jobban bírja a hosszú napokat, de annak a csomagolásán ez direkt fel is van tüntetve, meg amúgy se valami jó minőségű.)
Az erkélyen virágládában megoldható. Lassan már lehet veteményezni. Virágföldet kicsit letömöríted, a tetejére elszórod a salátamagot (nem kell egy egész csomaggal, mert nem győzöd ritkítani), ujjal kis köröket rajzolva kb. 1 cm mélyen bedolgozod a földbe, ismét lenyomod, és megöntözöd. (Ennek így az az értelme, hogy nehezebb elrontani, több szintbe kerülnek magok, valamelyik majd csak jó lesz.) Utána nedvesen tartod. (Nem a föld felszínét, hanem a belsejét.) Ha kikeltek, két hét múlva elkezded ritkítani, mindig annyira, hogy ne érjenek össze a szomszédok. Ha már elég nagyokat húzol ki, a leveleket meg is lehet enni. A végén, ha 1 sor marad, akkor 20 cm távolságra legyenek egymástól.
Ha rám hallgatsz, akkor ne fejest vegyél, mert az sok mindenre érzékenyebb, hanem ilyet:
Nem keseredik, mint szinte minden más saláta, és nem kell arra várni, hogy fejesedjen, a levelek már előbb is használhatók, ha ritkítod. Én kertbe is csak ilyet szoktam már.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!