Kezdőoldal » Otthon » Kert » Ha a láncfűrészen új lánc...

Ha a láncfűrészen új lánc van, de véletlenül földet fog, akkor egyből kimegy az éle?

Figyelt kérdés
2023. febr. 28. 00:23
 1/5 anonim ***** válasza:
55%
Nem feltétlenül. A lánc kemény, a föld puha. Általában. Persze vágtam én már bele olyan földbe, hogy szikrázott a lánc 😬
2023. febr. 28. 05:13
 2/5 anonim ***** válasza:
52%
Simán előfordulhat.
2023. febr. 28. 06:03
 3/5 anonim ***** válasza:
52%
Nem
2023. febr. 28. 06:58
 4/5 anonim ***** válasza:
74%

Csak akkor, ha kavics van a földben. A sima, apró szemcsés föld semmi problémát nem okoz, a fog félrelöki a szemcséket, és kész.

Karácsonyfák kivágásakor rendszeres, hogy földet ér a lánc, mert a vevőknek minél hosszabb törzs kell, ha 5 centi ott marad, már nyavalyognak. Én meg nem látok az alsó ágak alá, csak úgy érzésre próbálom eltalálni a legalját, de a föld ugye nem sima. De a lánc éle nem szokott kimenni, pedig minden évben 20-30 fánál belemegyek a földbe vele. Gond csak akkor van, ha követ fogok, olyankor pár fog éle kicsorbul.

A föld a láncvezető kopását is okozhatja, de az se pár vágás esetén. Az olajos földet a lánc kidolgozza, nem marad a vezetőben.

2023. febr. 28. 08:11
 5/5 anonim ***** válasza:
Olyan Stihl láncot kell rá tenni ami földtűrő. Rá is van írva. Azok olyan kemények hogy mehet a földbe nyugodtan és nem is kerül sokkal többe. A szerelt normál lánc nem szereti de nem csorbul ki vagy megy el az éle azonnal. Az előzőt azért javaslom mert sokszor előfordult velem hogy a fa törzse befogott egy kavicsot vagy vezérderótkerítést kötöttek rá ami lerohadt és növekedése során belenőtt és ezt kívül nem látni csak amikor csúszik a fűrész és nem halad semmi sehova.
2023. ápr. 12. 03:20

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!