Melyik a legmegbízhatóbb időjárás közlő oldal?
yr.no
Norvég oldal, de angolra át tudod állítani a nyelvet.
Épìtőiparban dolgozom, évek óta ezt használom.
De a pontos adatokat mindig csak max. 2-3 napra előre szabad nézni, a távolabbi előrejelzések csak tájékoztató jellegűek.
Nincs egyáltalán megbízható. Csak rosszak meg nagyon rosszak vannak. Ilyen hasonló kérdések itt mindig előfordulnak, és kipróbálom az ajánlott oldalakat, de még egyiket se találtam megbízhatónak.
8-10 éve az Időkép elég jó volt, mostanában már 8 órára se tudnak előrejelezni a települési előrejelzésben.
Hozzáértés nélkül azt tudod tenni, hogy összeszedsz minden oldalt, ami csak csinál települési előrejelzést (nekem el van mentve vagy 10), és átlagolsz...
Hogy eső lesz-e a következő fél napban, azt meg bármely előrejelző oldalnál pontosabban meg tudom mondani az OMSZ radarképe és a Sat24 infra műholdképe alapján. (Ezek a legjobbak a témában.) Szoktam tévedni, de ritkábban, mint a hivatalos előrejelző oldalak.
A helyzet az, hogy az adatokat ugyanarról a pár helyről veszik, így nincs nagy lehetőség.
A helyi adatok változók, van ahol van kis állomás és küld adatot a központba, a legtöbb helyen nincsen viszont, így lesz is eltérés bőven, mert csak saccolnak valamit.
Az előrejelzés amúgy is egy saccolás, amit próbálnak pontosítani, és elég gyorsan változnak. A nagyobb városok meg eleve egy időjárás burkok, mert sokmindent megváltoztatnak.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!