Milyen vetőmagot vesztek, ami ki is kel? Hermes, Kertimag, Zki kizárva. Külföldi is.
Öt éve megbontott ZKI-s maradék nekem is rossz arányban kel :-)
De a frisssssssssssss...
Ne haragudj, de te csinálsz valamit rosszul, nálam a Kertimag és a Zki is minden évben jól kel.
Ergo, hiába írjuk, nekünk mi vált be, ha neked űgysem fog.
A ZKI-vel nekem is volt pár rossz tapasztalatom. Eladásra termelek, általában már 2 éve minősített magot se veszek meg. Volt, hogy pl. a ZKI zöldségből kb. 5 szál kelt ki, de kipótoltam a sort saját termésű maggal, az meg kikelt mind egy szálig.
A Kertimag jó szokott lenni. Meg a Tescoban a GreenWay is.
A Garafarm meg a Lidl-ben kapható magok is kikelnek, csak ezeknél nem nagyon ragaszkodnak a fajtaazonossághoz... A Garafarm pl. rendszeresen valami takarmányborsót csomagol a mindenféle egyéb fajták nevével.
Kérdező, abban teljesen biztos vagy, hogy nem te csinálsz valamit rosszul? Pl. 3 éves magot használsz, vagy túl sok földdel takarsz, netán túl kevéssel, vagy nem megfelelő időpontban veteményezel, vagy öntözőkannával megöntözöd a vetemény fölött a földet? (A takaróföld tökéletes mennyiségét meg lehet oldani egy egyszerű technikával, ha érdekel, leírom.)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!