Kezdőoldal » Otthon » Kert » Tudnátok mondani kevésbé...

Tudnátok mondani kevésbé kényes csemegeszőlő fajtákat,olyat amit nem nehéz művelni/gondozni?

Figyelt kérdés

2023. febr. 19. 17:30
 1/3 anonim ***** válasza:

Úgy keress rá, hogy "rezisztens csemegeszőlő".

Ezeket is kell néha permetezni átlagos években, de száraz években gyakran megvannak permetezés nélkül is. Időjárástól függ. Kártevőket meg látod, és akkor permetezel ellenük.

Metszeni ugyanúgy kell őket, mint bármi mást, de azt nagyjából meg lehet tanulni, legalábbis az alapokat, később pedig saját tapasztalat alapján látod, hogy mi nem működött jól, mit kell máshogy csinálni. Ha elfogadsz egy tanácsot, ne rövid csapot akarj, hanem félszálvesszőre metssz, az se sokkal bonyolultabb, de rövid csapon nem minden szőlő terem. (Néhány fajtán az alsó rügyeken nem fejlődik fürt.)

Gyommentesítés, támrendszer ugyanaz ezeknél a fajtáknál is.

Jó rezisztens fajták pl. a Palatina, Pölöskei, Esther.

Ne hagyd magad rábeszélni a Moldovára, Terézre, ezek ugyan mindent bírnak, és gyönyörűek, de ízben semmilyenek.

2023. febr. 20. 05:15
 2/3 A kérdező kommentje:
Köszi a választ
2023. febr. 20. 07:58
 3/3 anonim ***** válasza:

Így van, rövid csapon alig terem a csemegeszőlő. Nekem pölöskei van, még permetezni se szoktam aztán terem rengeteget. Zalagyöngye és csabagyönge is van, bár asszem ezek borszőlők, de csemegeszőlőként vannak a kertemben, ezeket sem kell permetezni. Ezek rövidcsapos metszéssel is remekül teremnek.

Van palatina szőlőm is, az viszont csak is félszálvesszős vagy szálvesszős metszéssel terem. Ezt sem permezetem, viszont a darázs imádja, mire megérik megeszi mindet kb.

2023. febr. 20. 09:03

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!