Hogyan kell a vörös pókliliommal törődni?
Milyen föld kell hozzá, ha megkapom a hagymát mikor és mekkorába ültessem? Utána mikor ültessem ki?
Terasz virágként túlélné, ha bevinném teleltetni?
Ahonnan vetted, azt írják, hogy télálló? Az összes magyar oldal, ahol néztem, azt írja, hogy nem télálló. Angol nyelvű oldalakon viszont olyan adatok vannak, hogy ezek szerint csak a nagyon kemény teleket nem éli túl kint, ilyen -20 körül.
(Nekem csak a rózsaszín Lycoris van, az kint él már vagy 15 éve.)
Abban mindenesetre biztos lehetsz, hogy a szobai tartást nem fogja szeretni. Lehet, hogy túléli, de hogy virágzás nem lesz, az biztos.
Ha edényben tartod, akkor talán tudsz neki találni hideg helyet a nagyobb fagyok idejére, ahol ideiglenesen elvan egy hetet.
Sok értelmét nem látom az edényben tartásnak, mert egy évig foglalja a helyet, két hét virágzásért.
Általános virágföld megfelelő, valami nem túl agyagos fajta.
Nem írtam sehol, hogy télálló. Mondtam is, hogy bevinném a valahova telelni.
A hely nem probléma, semmi sincs a teraszon és jó nagy.
A rózsaszín tud telelni, a pirosról úgy olvastam nem bírja. Akkor hol tudnám teleltetni, ha nem a lakásban?
Olyan helyen teleltesd, ahol fagypont közelében van a hőmérséklet, azaz, nem hajt ki a meleg és számára sötét helyen. Mert akkor már ki se rakhatod, mivel ha kihajtott, a hidegtűrésnek annyi. Kisebb fagyot túl fog élni, ha úgy adódik, de csak ameddig nem kezdett kihajtani. Pl. egy fűtetlen zárt garázs vagy melléképület megtenné, ott letakarva a tél nagy részében elvolna. Ha meg tényleg -10-re esik bent a hőmérséklet, akkor beviszed pár napra valami hűvös helyre. Egy-két hét alatt nem kezd kihajtani még 15 fokon se, ha addig hidegben volt.
Van esetleg vízóraaknád? Decembertől február végéig az jó lenne. Ott nem lehet nagyon mínusz, mert elfagyna a víz. Akkor meg csak a túlmelegedést kell megakadályozni, pl. vastag hungarocell lappal, régi szőnyeggel. Én mostanában a dáliákat teleltetem ott, mert azok igénylik a nedves levegőt. Az amarilliszek pedig egy olyan helyiségben telelnek csupaszon, ahol 0-10 fok közt van a hőmérséklet egész télen.
Neked földben kell teleltetni, öntözve, mert már ősztől folyamatosan neveli a gyökereket, ahogy a tulipán, jácint, nárcisz is. Csak az a különbség, hogy ez tavasszal csak leveleket hoz, aztán azok leszáradnak a tavaszi virágokéival együtt, majd nyár végén a földből előbukkannak a csupasz virágszárak.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!