Hogy hívják azt az ollót amibe nyelet lehet dugni és kötéllel rángatva ágakat vagdalni?
De értelme sehogy nincs.
Rendes vágásra az ilyen olló nem képes.
Arra találták ki régen, mikor még nem nagyon lehetett rovarölőket kapni, hogy az amerikai szövőlepke fészkeit tartalmazó ágakat levágják.
5!
"Rendes vágásra az ilyen olló nem képes."
Nem használtál még ilyet, vagy nem jól vagy nem jót.
6
Szerintem meg neked nincs fogalmad arról, hogy milyen egy rendes metszés.
Nem arra utaltam, hogy nem lehet ilyennel ágakat levágni, hanem hogy nem lehet vele ÚGY levágni ágakat, hogy attól ne álljon fel a szőr a hozzáértők hátán. Nézz meg Youtube-videókat, még egy reklámfilmet se tudtak úgy megcsinálni, hogy csak rendes vágások legyenek benne. Már ott megbukik a dolog, hogy nem csak vízszintesen álló ágakt kell levágni, ezért egy függőlegesen tartott ollóval nem lehet jól hozzáférni, a levágandó ágra merőlegesen és csonk nélkül metszeni.
Én csak gyümölcsfából 100+ darabot metszek évenként (eladásra termelek), szóval van róla fogalmam, hogy hogy kell jól metszeni. Ilyen ollóval csak hentesmunkát lehet végezni. A különbség kb. az, mint a műtét meg a boncolás közt. Mindkettőnél vágni kell, de az egyiknél nem lényeg, hogy az alannyal mi lesz a továbbiakban.
7!
Elfogadom!
Ebben így igazad van.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!