Haina motoros fűkasza 6,3LE?
Sokszor látok a neten, különböző hirdetéseket, a legutóbbi ilyen egy kínai motoros fűkasza volt, 63ccm és 6,3LE.
Ordít, hogy nem lehet 6,3LE az a kis motor. Ez nem büntető jogi kategória?
Aki csak egy kicsit is jártas a témában, az tudja, nem hogy 6,3LE, hanem jó az 2LE-nek is maximum.
Ja és 38.990Ft ért.
Profi gépek, pl. a Husqvarna 555RXT is csak 3,8LE és közel félmillió Ft.
Hogy lehet ekkorát hazudni, ez teljesen a vásárló megtévesztése.
(Isten ments attól a kínai ócskaságtól, nem akarok venni)
Dehogy akarok venni ilyet. 😀
Ha fizetnènek se kellene.
Van egy FS 55 szegélyvágóm, kicsi gép, de kertes háznál ahol a fűnyíró nem fér el, oda bőven elég még az is.
Meg van egy Husqvarna 545 mk2 láncfűrészem, soha nem gondolkoztam kínai cuccokba.
Engem csak az az 1 dolog zavar, hogy hivatalos webáruházban árulják így, totál átverve a vásárlót.
Teljesítményt mérni sokféleképpen lehet. Pl. lehet kipufogóval, levegőszűrővel és fordulatszám-szabályozóval ellátott motorokon, meg lehet csupasz motorokon. Nem kizárt, persze, hogy így is megszorozzák kettővel a mért adatokat, nem tudom.
De az tény, hogy ezek valóban elég erős, használható gépek. Tehát pl. egy FS-55-höz képest egy álom velük dolgozni.
Amit itt írt a kolléga, a 30 cm-es tarackot, az egy nevetség, azt minden viszi, annál könnyebben kaszálható gaz nem létezik. Ritkán álló, merev szárak.
Ezek a kínai kaszák viszont már a 30 centis perjét is viszik. Ami vékony, elhajlós fűszálakból állnak. Annál nehezebben vágható dolog nem sok létezik, kis gép meghal benne. A 60 centis gaz hozzá képest könnyű munka. (De természetesen azt is viszik a kínaiak.)
A 30 centis tarackot meg kb. egynegyede idő alatt le lehet takarítani, mint kis géppel. Tudom, mert nekem is volt 1 LE-s Oleo-Mac gépem (amikor még félprofi olasz gyártmány volt, nem a mostani szemét kínai), de aztán megvettem az első bóvli kínai gépemet, elcsodálkoztam a munkáján, és az Oleo-Mac máris ment a Vaterára.
Tartalék gépnek vettem egy kínai fűrészt is (10.500 Ft), hogy döntést ne kelljen félbehagynom géphiba miatt. Olyan fát is vágtam vele, amit nem ért át az 50 centis lap, azt is szépen vitte.
Tehát saját tapasztalat nélkül nem kell leszólni a kínai gépeket. Nem olyan gyengék azok.
Az tény, hogy nem sokat bírnak, hamar feladják. De akinek kicsi területe van kaszálni, annak bármikor inkább javaslok egy erős kínai gépet, mint egy semmirevaló, 1 LE-s márkásat. (Annál is inkább, mert ezek is többnyire Kínában készülnek, és a névhez képest silány anyagokból.) A nagy kínaival negyede idő alatt levágja ugyanazt a területet, és tökre se megy hamarabb, mert ugye, csak negyede időt működik.
Két favágó vállalkozóról is tudok (egyik embereit magam is láttam munka közben), akik kizárólag kínai fűrészeket vesznek az embereiknek. Azt mondják, így fele pénzbe kerül a géppark, mint korábban a Stihl meg hasonló gépekkel, amik azért szintén nem voltak örökösek, és a pótalkatrész többe került, mint két komplett kínai gép. Kínaiból pedig megvesznek egyszerre 20-at nagybani áron, és ha tönkremegy az egyik, előveszik a dobozból a következőt. Mikor épp nincs munka, akkor meg a rosszakból összeraknak jókat. Mikor mind tönkremegy, jön a következő 20, és ez a 40 gép kerül annyiba, mint 1 igazán profi gép.
"a Husqvarna 555RXT is csak 3,8LE és közel félmillió Ft."
Attól hogy Husqvarna, nem lesz erősebb. A gagyi távol keleti gépek manapság legtöbbször nem rosszabbak lényegesen teljesítményben, "tudásban", simán hozzák azt amit a nagy márkák. Az más kérdés hogy az élettartama mennyivel hosszab egy Husqvarnanak vagy Stihlnek, mint egy kínai gagyinak.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!