Kezdőoldal » Otthon » Kert » Novemberben kaptam cserepes...

Novemberben kaptam cserepes babért kezd elszakadni kiültethetem most télen?

Figyelt kérdés
2023. jan. 8. 20:00
 1/4 anonim ***** válasza:
Inkább tavasszal. Valami fagymentes világos helyen áttelel. Ha lehullik a levele, sokkal kevesebb víz kell neki. Tavasszal vágd vissza és majd szépen rendbe jön.
2023. jan. 8. 20:41
 2/4 anonim ***** válasza:

Nem nagyon bírja a keményebb fagyokat, jó tudom most meleg van de nem lesz mindig ilyen.

Télen hűvös napos hely az ideális, pl egy előszoba vagy egy fűtetlen helység.

Tartsd cserépben, nyáron kirakhatod, de télen nem érheti nagy fagy. Ez egy mediterrán növény és nálunk bizony az éghajlat még mindig nem mediterrán.

2023. jan. 8. 23:05
 3/4 anonim ***** válasza:

Az mit jelent, hogy "kezd elszakadni"?

Abban biztos vagy, hogy ez "igazi" babér? Cserepesként általában csak valami hasonló növényt árulnak, amik csak mediterrán növényként, cserépben élnek meg.

De még ha igazi babérról van is szó, télen semmit nem ültetünk ki, amit szobában neveltünk. Még a legfagytűrőbb növény is képes kifagyni ilyen esetben, mert a melegben nem alakulnak ki azok az anyagok, amik a fagytűréshez szükségesek.

2023. jan. 9. 16:07
 4/4 anonim ***** válasza:
Nem. Tavasszal ültesd ki; március vége, április - időjárástól függően.
2023. febr. 14. 14:36

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!