Kezdőoldal » Otthon » Kert » A Sakura Fa megél magyarországon?

A Sakura Fa megél magyarországon?

Figyelt kérdés

kertes házban lakok és szeretnék egy olyan fát... nem értek a kertészkedéshez.. van annak valami igénye? lehet kapni olyat? mennyibe kerül?? hol vehetek olyat???

arra gondolok aminek ilyen rózsaszín virága van és hullik... nem vagyok benne biztos de szerintem azt sakurának hívják köszi a válaszokat előre is:)

2010. szept. 30. 21:11
 1/5 anonim ***** válasza:
Cseresznyevirágfa a neve, de a többire nem tudom a választ! :)
2010. szept. 30. 21:29
 2/5 anonim ***** válasza:

Igen. Budapesten, a Füvészkertben is van, meg Kaposváron az egyik utcában és a művkar udvarán.

Van pár hasonló fa is, szilva, alma. Ezek mind díszfák, ahogy a sakura is.

2010. nov. 12. 11:24
 3/5 anonim válasza:
100%

Igen jól tudod, a sakura fa, japán díszcseresznye. Nagyon szép. Olyan faiskolában ahol vannak díszfák, lehet kapni. Tavaly tavasszal 6000Ft körül volt.

Vácon is van egy utca, ahol kétoldalt, ezekkel a fákkal van beültetve, Tavasszal gyönyörű!!!

Japán díszcseresznye

Virágzásakor ezerszám bontja halványrózsaszín, könnyed szirmait, amelyek méltó kísérői a tavaszi hagymás növényeknek. A japánok már évezredek óta ünnepet ülnek, a cseresznyefa virágzásakor. A virág stilizált ábrázolása ott látható falikárpitjaikon és festményeiken.

Nem véletlen hát, hogy a cseresznye nemesítése is otőlük ered. Díszfaként a Prunus serrulata ’Kanzan’ a legelterjedtebb fajta. Az öt-hat méteresre növő fa tavaszi újjáéledésekor bronzvörös leveleket hajt. Ezután kezdi ontani telt szirmú virágát, amely bimbós állapotban piros, a kinyílt szirmok pedig a rózsaszín különböző árnyalataiban díszítik a fát. Virágzáskor a lomblevelek alig látszanak, annyira gazdag a virághozatal.

A nemesítés nem merült ki a minél teltebb és nagyobb virágokat célzó kísérletnél. A fa méretét és alakját is sikerült csökkenteni, épp azzal a céllal, hogy kisebb házikertekbe is lehessen telepíteni. A gyökérnyakba történő oltással most már bokros változata is létezik.

Az oltott csemete kedvező ültetési ideje a kora őszi hónapokra esik, amikor még nem hűlt le a föld. Mivel a gyökerek sekélyen helyezkednek el, nem szükséges mély ültetőgödröt ásni. Talajban nem válogat, csupán arra kell ügyelni, hogy a gyökérzet ne kerüljön pangó vízbe. (Ez a veszély általában akkor fenyegeti, ha a vízzáró agyagréteg közel van a földfelszínhez). Szelek által gyakran háborított helyen ki kell karózni a fiatal fát, különben ferdén nő.

Sövényként is kiválóan telepíthető, ebben az esetben egyméteres tőtávolságot célszerű tartani. A díszcseresznyét nem érdemes magjáról szaporítani, csak akkor, ha valaki jártas az oltásban vagy a szemzésben.

Fajtaazonos növényt dugványról lehet gyökereztetni, mégpedig július folyamán. Ehhez 8-10 centiméteres, félfás csúcshajtásokat kell vágni a fáról. A szaporítóládát vagy a cserepet homok és tőzeg egyenlő arányú keverékével kell megtölteni.

Az ágakat – a levelek nagy részét eltávolítva – úgy kell betűzdelni a földbe, hogy legalább két-három rügy a földbe kerüljön. Ezután a szaporítandó növénynek hűvös, 16-18 fokos hőmérsékletű helyre kell kerülnie, ám földjét állandóan nyirkosan kell tartani.

Ősszel és télen megindul a gyökérképződés. Tavasszal, amint megjelennek az új rügyek és levelek, ki lehet ültetni őket a kert vagy az utcai front napos, esetleg félárnyékos részébe.

2011. jan. 31. 23:45
 4/5 anonim válasza:
Elnézést kedves kérdező, nem akarom OFF-olni a kérdésed, se gondoltam felesleges lenne egy új kérdést írnom. Az én kérdésem az lenne, hogy létezik-e Sakura bonsai, és ha igen, milyen feltételek kellenek a tartásához? Mennyibe kerül itthon? ugyanúgy virágzik mint a nagy fa? Köszönöm előre is a válaszokat, tőled pedig elnézést kérnék kedves kérdező.
2011. febr. 13. 20:12
 5/5 anonim válasza:

Hellóka kedves Bonsai fa érdeklődő. Én véletlenül találtam ezt a linket. Ez hasznos lehet neked. [link]

Annyi egyértelmű, hogy van Sakura Bonsai fa. Szerintem biztos drága, ugyanis a sima Bonsai fa is drága. Legalábbis nekem az egyik ismerősöm ezt mondta. Mást nem tudok ugyanis nem értek hozzá és hülyeséget nem akarok írni. Remélem valamilyen szinten segítettem :)

2011. okt. 24. 14:02

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!