Mi lehet a baja az orchideámnak és mit csináljak vele?
Már 2x ültették át gyökér rothadás gyanúja miatt.(némelyik gyökér barna és puha volt)
1.-nek levirágzot és elhalt a virág szár amit én le is vágtam. Azután elkezdtek elsárgulni a levelei némelyik lyukas vagy szakadt is volt. És lehulajtotta őket. Ekkor ultettem át elsőnek és eltávolítottam csúnya gyökereket. Ezt videó alapján csináltam és tetejébe kintről szedett móhát tettem. Ezután elkezdett a levelek alatt peneszedni. Ekkor újabb youtubeos videó ( Ruby) (kiszedni a cserépbol letusolás,rohadt gyökér eltávolítása, fertőtlenítés és apró fa hulladékba ültettem mert elfogyott az orchidea földem. Azóta van 2 pici virág szár kerdeménye. De 1 légző gyökere volt ami látszatra elszáradt/szárad. És mintha most jönne egy apró légző gyökér. (De ma lehulut az utolsó 2 levélből megint 1 és egy kicsi levél maradt.)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!