Kezdőoldal » Otthon » Kert » Mi lehet a baja az orchideámna...

Noemi2699 kérdése:

Mi lehet a baja az orchideámnak és mit csináljak vele?

Figyelt kérdés

Már 2x ültették át gyökér rothadás gyanúja miatt.(némelyik gyökér barna és puha volt)

1.-nek levirágzot és elhalt a virág szár amit én le is vágtam. Azután elkezdtek elsárgulni a levelei némelyik lyukas vagy szakadt is volt. És lehulajtotta őket. Ekkor ultettem át elsőnek és eltávolítottam csúnya gyökereket. Ezt videó alapján csináltam és tetejébe kintről szedett móhát tettem. Ezután elkezdett a levelek alatt peneszedni. Ekkor újabb youtubeos videó ( Ruby) (kiszedni a cserépbol letusolás,rohadt gyökér eltávolítása, fertőtlenítés és apró fa hulladékba ültettem mert elfogyott az orchidea földem. Azóta van 2 pici virág szár kerdeménye. De 1 légző gyökere volt ami látszatra elszáradt/szárad. És mintha most jönne egy apró légző gyökér. (De ma lehulut az utolsó 2 levélből megint 1 és egy kicsi levél maradt.)

#Orchidea, gyökérrothadás, újvirágszár, újlégzőgyökér,1levél
2022. nov. 25. 09:29
 1/3 anonim ***** válasza:
Hol van tárolva? Miben van tárolva? Milyen gyakran van öntözve? Van tápoldatozva?
2022. nov. 25. 10:03
 2/3 anonim ***** válasza:
100%
Túlöntözöd, sok vizet kap, a "kintről szedett moha" alatt sok a szerves anyag, befülled. Az ültetőközegnek nagyon lazának és szellősnek kell lennie. Túl sokat foglalkozol vele, nem hagyod békében. Orchidea "föld" nincs, ültetőközeg van. Keress parkban, erdőben lehullott öreg fenyőtobozt (erdei fenyő vagy feketefenyő), korzsold le a pikkelyeket és azokat használd ültetőközegnek. A cserép alatti alátétben ne álljon a víz. Ha már mindenképpen locsolni akarnád, akkor inkább permetezz az ültetőközeg tetejére kevés vízpermetet.
2022. nov. 25. 21:40
 3/3 A kérdező kommentje:
Köszönöm szépen!
2022. dec. 2. 13:44

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!