Milyen anyagból készül a fagyvédő zsák amit a virágokra húznak télen? Mini rózsàra, eperre kell ilyen?
speciális polipropilén...
" Felső rétege 30 g-os PP nem szőtt textil, bélése 55 g-os poliészter szövet. Súlya: 85 g/m² , Anyaga nem szőtt textíliából áll: PP 100 g/m², UV stabil, légáteresztő, hőtartó."
Ez jó esetben 1 fokkal tart melegebbet éjszaka, mint a külső hőmérséklet. Ha az ember öltözik fel, akkor a ruha a folyamatosan termelődő testhő egy részét tartja meg. A növény nem termel meleget, a bent lévő hő a zsákon keresztül leadódik a környezetnek. Igazából nem is értem, minek árulnak ilyeneket. (Ez a linkelt mondjuk egy korrekt oldal, le is írják, hogy a termékük nem véd kifagyás ellen.)
Mivel a légáteresztés ellenére működik benne az üvegházhatás, vagyis napsütésben felmelegszik a benti hőmérséklet, így a növény mélynyugalmi állapota hamarabb véget ér, a késői fagyokra érzékenyebb lesz.
A mini rózsa meg az eper nem szokott károsodni kb. -20 fokig, annyi meg tán csak nem lesz. (Kizárva mondjuk semmi nincs.) A téli nagy hidegek jellemzően havas időben vannak, amikor a talajhő nem fűti a levegőt, a kiváló hőszigetelő hó pedig megvédi az epret is meg a rózsa alját is. (A rózsára lehet havat lapátolni, ha jön egy -15-nél hidegebb idő, így a teteje se fagy el.)
1-es voltam, és tényleg odaírhattam volna kb. ugyanazt, amit a #2 leírt.
Ez tkp. arra jó, hogy a jégtől-hótól megvédje a növényeket. a nagy jó ne nyomja szét az ágakat, a napközben megolvadó, aztán visszajegesedő hó ne károsítsa a növényt.
Én használom, a nap sugarától - mert azért télen is süt időnként - melegebb van bent, mint kint. És a hideg téli szél sem éri a növényeket. Igen, az esőt is kicsikét átengedi, de csak kicsit. Minden évben használom, eperhez is.
Sokkal előbb indulnak meg a növények tavasszal, mint anélkül.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!