Kezdőoldal » Otthon » Kert » Leandert már be hozzam ?

Leandert már be hozzam ?

Figyelt kérdés

Vagy megmaradjon kint ?

Erkélyen van amúgy

2022. nov. 16. 16:56
 1/7 anonim ***** válasza:
Az enyhe mínusz még nem akkora gond neki, de én már mindent bevittem. Nekem a teraszon voltak bár ha kint már 0 fok van vagy -1 fok akkor a teraszon még +1-2 fok szokott lenni. Én mindig beszoktam vinni a műhelybe amikor márvárhatóak fagyos élszakák. Műhelyembe meg sosincs 10 foknál hűvösebb mivel van egy olyan fűtésem ami úgy van beállítva hogy ne hüljön le ennél hidegebbre mivel ott olyan dolgokat is tárolok aminek nem tenne jót egy fagyközeli idő sem.
2022. nov. 16. 17:02
 2/7 anonim ***** válasza:
Még ne!
2022. nov. 16. 17:12
 3/7 anonim ***** válasza:
Nem tudom az ország mely részén laksz,ott milyen hajnali hőmérsékletek uralkodnak .
2022. nov. 16. 17:20
 4/7 A kérdező kommentje:
Hát péntekre már -3fokot mondanak meg havas esőt, azért gondolkodom hogy ma vagy holnap már be kéne hozni. Annyi meg h csak a lépcsőházba tudnám tenni az megfelelő hely számára ?
2022. nov. 16. 17:37
 5/7 anonim ***** válasza:

Na és azt nekünk honnan kellene tudnunk, hogy hány fok szokott ott lenni télen, meg napos vagy totál sötét lépcsőház?

Ha 0 fok alá nem fog menni a hőmérséklet, meg 15 fölé is csak ritkán, és világos, akkor az tökéletes telelőhely. (Meg ha nem lopják el...)

A -3-at a te lakóhelyedre mondják? Mert az ne idegesítsen, hogy a hideg nógrádi völgyekben fagyok lesznek...

Sőt, ha hozzád mondják a -3-at, azt is nyílt területen, 2 m magasságra mondják. Egy többedik emeleti erkélyen ilyenkor még nem nagyon szokott 0 alá menni.

A leander amúgy kb. -3-ig elvan mindenféle károsodás nélkül. -3 körül kezdenek lefagyni az érzékenyebb fajták levelei és nagyon vékony ágai. (A hidegtűrő fajták viszont a -10-et is túlélik.)

Én családi házban lakom, de a leanderek olyasmi védett helyen vannak, mint egy erkély. Én egész biztosan nem fogom behozni őket. (Ide csak hétfőre mondanak -1-et.) Az én telelőhelyem nem elég világos, úgyhogy jobb a leandereknek a szabadban.

2022. nov. 16. 17:49
 6/7 anonim ***** válasza:
100%
Nagyjából -5 fokig bírja a leander.
2022. nov. 16. 17:55
 7/7 anonim ***** válasza:
Tavaly minden probléma nélkül telelt át a miénk kint a szabadban, a ház fala mellett. Régebben behurcolásztuk, de tavaly nem tudtuk hova tenni. Idén is kint fog telelni.
2022. nov. 16. 19:12

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!