Leandert már be hozzam ?
Vagy megmaradjon kint ?
Erkélyen van amúgy
Na és azt nekünk honnan kellene tudnunk, hogy hány fok szokott ott lenni télen, meg napos vagy totál sötét lépcsőház?
Ha 0 fok alá nem fog menni a hőmérséklet, meg 15 fölé is csak ritkán, és világos, akkor az tökéletes telelőhely. (Meg ha nem lopják el...)
A -3-at a te lakóhelyedre mondják? Mert az ne idegesítsen, hogy a hideg nógrádi völgyekben fagyok lesznek...
Sőt, ha hozzád mondják a -3-at, azt is nyílt területen, 2 m magasságra mondják. Egy többedik emeleti erkélyen ilyenkor még nem nagyon szokott 0 alá menni.
A leander amúgy kb. -3-ig elvan mindenféle károsodás nélkül. -3 körül kezdenek lefagyni az érzékenyebb fajták levelei és nagyon vékony ágai. (A hidegtűrő fajták viszont a -10-et is túlélik.)
Én családi házban lakom, de a leanderek olyasmi védett helyen vannak, mint egy erkély. Én egész biztosan nem fogom behozni őket. (Ide csak hétfőre mondanak -1-et.) Az én telelőhelyem nem elég világos, úgyhogy jobb a leandereknek a szabadban.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!