Kezdőoldal » Otthon » Kert » Mit kell tudni a Mikulásvirágról?

Mit kell tudni a Mikulásvirágról?

Figyelt kérdés

Ma kaptam egyet (régi vágyam volt), de nem sok mindent tudok róla. Tudom, hogy mérgező, hogy hamar levirágzik, stb.. De azért kíváncsi lennék pár dologra:

-Milyen gyakran kell locsolni?

-Mennyire igényes? (pl. hőmérséklet)

-Mennyire irritáló? (ha véletlenül hozzáér valaki, mennyire fogja irritálni a bőrét)

-És bármilyen fontos infó, ami eszetekbe jut...

Remélem hogy legalább karácsonyig kitart majd 😆, de ha lehet, minél tovább.

2022. nov. 15. 21:13
1 2
 1/11 A kérdező kommentje:
Bocsánat, egy kicsit érdekesen fogalmaztam. 😅
2022. nov. 15. 21:13
 2/11 anonim ***** válasza:
52%
Megyeri szabolcs kerteszeti oldalán talalsz leírást. Szakértőit.
2022. nov. 15. 21:22
 3/11 anonim ***** válasza:
100%
2022. nov. 15. 21:24
 4/11 A kérdező kommentje:

👍

De lenne még egy kérdésem: Ha magához a növényhez véletlenül hozzáérek, az okozhat irritációt? Tudtommal a tejnedv miatt mérgező...

2022. nov. 15. 21:45
 5/11 anonim ***** válasza:
Én hiába csináltam vele akármit, fél év múlva meghalt :(
2022. nov. 15. 22:13
 6/11 anonim ***** válasza:
100%
Nálam már nyílik lassan, duzzad, pirosodik.
2022. nov. 16. 03:46
 7/11 anonim ***** válasza:
100%

A tejnedv okoz irritációt. Ha az egészséges levélhez hozzáérsz, az nem.

20 fok felett tartva nem sokáig bírja.

Öntözni akkor kell, amikor kiszárad. Mint a legtöbb növényt. Bőségesen megöntözöd, aztán mikor a föld teteje száraz, lentebb meg enyhén nedves, akkor öntözöd újra. Kaspóban tartva nagy valószínűséggel agyonöntözöd, mert nem látod, hogy áll alatta a víz, amit ki kellene önteni.

2022. nov. 16. 05:00
 8/11 anonim ***** válasza:
100%
Ha nem töröd zúzod naponta kétszer, akkor nincs tejnedv. Nyugodtan hozzáérhetsz a leveléhez bárhol. Mivel én magam is szeretem, és tudatlanul többet is tönkretettem, most már tudom tapasztalatból, hogy sem a túllocsolást, sem a teljes kiszáradást nem bírja. Több is van most a házban nálunk, minden áldott nap megemelem cserepestől, és amikor érzem, hogy jóval könnyebb mint frissen meglocsolva, akkor locsolom. 2-3 naponta. A pangó vizet nem szereti. De a kiszáradást sem. Amúgy vízigényes.
2022. nov. 16. 14:03
 9/11 A kérdező kommentje:
Köszönöm!
2022. nov. 16. 14:49
 10/11 anonim ***** válasza:
100%

Ahhoz, hogy a következő évben is virágozzon, ezt a trükköt kell alkalmazni, mivel sötétnappalos növény:

Ha azt szeretné, hogy a következő télen ugyanolyan színben pompázon növénye mint előző évben, akkor ősszel, októberben napi 14 órán át tartsa sötétben a mikulásvirágot. Ezt két módon teheti meg: vagy egy teljesen sötét helyiségbe helyezi el a virágot, vagy letakarja és ezzel hosszabbítja meg a növény számára az éjszakát. A csapadék és a tápoldat mennyiségét is növelje ebben a hónapban. Amikor a fellevelek kezdenek beszíneződni, a takarást el lehet hagyni.

Forrás: [link]

2022. nov. 16. 15:05
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!