Milyen módszerrel lehet elkülöníteni a kipréselt szőlőből a magokat?
Valójában a szőlőszemek től kell elkülöníteni
Szerintem a szűrös tölcsér a szőlőszemeket is felfogja
A kézzel való válogatás az egyetlen megoldás.
De amúgy leírhattad volna, hogy mit szeretnél, hátha úgy már lenne ötlet. Még az se derül ki, hogy a magokra van-e szükséged, vagy a mag nélküli kipréselt cuccra.
Szóval a törkölyből szeretnéd kvázi kivenni a magokat?
Ha préseltél, akkor a héjtól kell elkülönítsd, nem?
Mit akarsz a magokkal? Ha csak annyit, hogy nem akarod a törkölyben tudni, mert kiakarod azt főzni pálinkának, akkor ne görcsölj rajta, szőlőmag benne maradhat a törkölyben! Ilyet még nem csináltam, mármint ilyen célkitűzésem még nem volt, de törkölyt szoktam cefrézni, így abból kiindulva annyit tudok mondani, hogy ha egyéb célod van vele, (szőlőmagolaj), akkor feláztatod, és teszel rá élesztőt és hagyod kierjedni. Miután kierjedt, a szőlőhéjból a maradék rost is távozik a lébe, és elkülönül egymástól a héj és a mag. Szerintem az működhet, hogy ezt a cefrét egy akkora lyukú szűrőrácson átöntöd, amin a héj fennakad, majd ismét átöntöd, de egy akkora lyukú szűrőn, amin a mag fennakad. Egyébként a magok elsöprő többsége a főerjedés után már a lé tetején fog úszni.
Köszönöm!
A magokra hajtok, A magokra lenne szükségem. Próbálkoztam már néhány módszerrel, most ott tartok hogy egy körülbelül 50 literes hordóba öntöttem a préselés ből visszamaradt 'szilárd részeket' (ezek csak magok és szőlőhéj, mivel préselés előtt le szemeztem a szőlőt -q...a sok... Sokáig szemeztem)
Szóval beleöntöttem az 50 literes felül teljes keresztmetszetében nyitott hordóba és vizet öntöttem rá és kevergetem.... Egyéb esetekben úgy tapasztaltam hogy a mag a lé alján szokott összegyűlni.
Köszönöm az élesztős ötletet... Fogok bele tenni...
Nem akarok olajat csinálni a magokból - korábban már kisebb mennyiség magot használtam új módon hogy kávédarálóval össze daráltam és például kefirben joghurtba tettem egy egy kanállal.. A ledarált szőlőmag nak van olyan hatása is hogy tisztítja a beleket
Ez az élesztős módszer tényleg bíztatónak tűnik
A kierjedés után felöntöm vízzel és a magok a hordó alján összegyűlnek (várhatóan).
Nekem az konkrét tapasztalatom hogy a magok a (konkrétan a szőlő magok) a folyadék alján szoktak összegyűlni...
Köszi!!
Igen, én is így gondolom valahogy..
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!