Mi lehet a baj ezzel az almával, netán a tárolásával kapcsolatban?
Sziasztok
Segítségetek szeretném kérni a műhelyben (nincs fűtés) földre lerakva ládában tárolnék némi almát, de az almák így rothadnak el rövid időn belül mint az a képen látható, ez minek lehet az oka?
Ott valami sérülés volt a héjon, abból indult a rothadás. Csak teljesen egészségeset szabad elrakni, a többit meg fel kell használni valamilyen módon. (Ha sok van, akkor cefrének...)
Lehet valami egészen kicsi dolog is, mondjuk, a másik alma szára benyomta a héjat. Vagy még kisebb, egy poloska átszúrta a héjat, miközben kiszívott egy kis levet.
Teljesen egészséges alma nem rothad így.
Nekem vannak ilyen piacról ingyen beszerzett eldobható műanyag rekeszek, azokban egy sorosan tárolom az almákat. 1-5-2 m magasságig feltornyozom, szóval nem foglal sok helyet az a másfél mázsa, amit elrakok télre a családnak. Időnként átnézem az egészet, és ami romlik, azt kiszedem, és ha csak kis hibája van, felhasználom. Ömlesztve tárolásnál nem lehet észrevenni az alul lévő hibásat, és a jó is megrothad, ha hozzáér egy rossz.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!