Kezdőoldal » Otthon » Kert » Akinek van naspolyája elmondan...

Akinek van naspolyája elmondaná a véleményét róla?

Figyelt kérdés
2022. okt. 14. 19:47
 1/6 anonim ***** válasza:
100%
Nálunk van, édesanyám szereti. Szerintem olyan mint a rohadt gyümölcs és elvileg akkor a "jó"... Idén minden nap locsolva is volt, ha nem locsoltuk, akkor kb lefonnyadt. Permetszert viszont nem igényelt, nem volt egy se kukacos. Gyümölcs formában nem szeretem, lekvárként palacsintába elmegy, sőt ittam már pálinka formában is, arra viszont jó.
2022. okt. 14. 19:50
 2/6 anonim ***** válasza:
100%
Nekem ízlik. Megcsípte a dér, kívül aszott lesz, a belselye tottyadt, krémes, lekvárszerű. Csűcsát lecsippentem aztán belenyomom a számba a belselyét, magokat kiköpöm.
2022. okt. 14. 20:04
 3/6 anonim ***** válasza:
100%

nekem nincs naspolyám, de szeretem

a piacon ha van szoktam venni

finom:)

2022. okt. 14. 20:32
 4/6 anonim ***** válasza:
100%

Szeretem, olyankor lehet enni, mikor más saját gyümölcs már nem nagyon van, almán kívül.

Az almamoly tudja károsítani, akár az összes szem is rossz lehet miatta. Én nem szoktam öntözni. Metszéssel érem el (mint az összes többi gyümölcsnél is), hogy szép nagyokat teremjen. Önporzós, elég egy fa.

A legelső (saját oltású) fámat vagy 15 éve elvitte a tűzelhalás (elsőként), de akkorra már oltottam a másik telekre (birs alanyra).

Ha ültetni akarsz, akkor Szentesi rózsát vegyél, az nagyon jó.

A Holland óriás neve szépen hangzik, és tényleg óriási lehet a termése, de ízetlen és száraz a húsa. Azt is átoltottam Szentesire.

2022. okt. 15. 06:23
 5/6 anonim ***** válasza:
100%

Gyerekkoromban ettem és nagyon ízlett.

Igaz, hogy hashajtó, ha valaki sokat eszik belőle?

2022. okt. 15. 11:19
 6/6 anonim ***** válasza:
100%

Olvastam én is, hogy hashajtó, de nálunk a családban senkire nem hat.

Igaz, nem szoktunk olyan sokat enni egyszerre, 6-8 nagy szemet csak.

A neten írnak mindent, és mindennek az ellenkezőjét is... Pl. a körtére is néhol azt írják, hogy hashajtó, máshol meg, hogy hasfogó.

2022. okt. 15. 12:56

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!