Kezdőoldal » Otthon » Kert » 3 méteres juharfa 2 éve...

3 méteres juharfa 2 éve ültettük, nem fejlődik, szép de nem hajt új ágakat, miért?

Figyelt kérdés
Műanyag konténeres volt.
2022. okt. 7. 03:43
1 2
 1/15 anonim ***** válasza:
100%

Ha nem írod le, hogy mit követtél el, akkor nem tudjuk véleményezni, hogy jól tetted-e.

Jó földbe ültetted, azon a helyen addig rendesen nőtt a növényzet, legalább a fű? Csak egy kis egérlyukba tetted a gyökerét, vagy rendes ültetőgödröt ástál? Nem tettél esetleg a gyökérhez éretlen trágyát, vagy műtrágyát? Visszavágtad ültetéskor az ágait, ahogy kell? Öntözted nyáron? Agyonöntözted nyáron? Nincs nagyobb fa közelében? Meg ami még eszedbe jut.

2022. okt. 7. 05:14
 2/15 anonim ***** válasza:
Én kőrist ültettem át, évekig csak vegetált, azt hittem ki is pusztul, most meg már vagy 8-10 m-es gyönyörű fa. Várj még.
2022. okt. 7. 08:03
 3/15 anonim ***** válasza:
Igazat adok az első válaszolónak, de egyetértésben a másodikkal, én is azt javaslom, hogy várj türelemmel.
2022. okt. 7. 10:47
 4/15 A kérdező kommentje:
Köszönöm és bocsi, írok még, szóval jó nagy ültető gödörbe tettük, vagy 20 liter vizet öntöttünk rá. Akkor sem és azóta sem issza be hamar. A nyírfa pikkpakk beszivja. A gödörbe zacskós szárított marhatrágyát szórtunk, gyökereihez nem került. Körülötte nincs semmi fa, fű volt előtte, gyomirtót nem használtunk. Visszavágni nincs mit mert szinte egy oszlop az egész, jó magas.
2022. okt. 7. 11:14
 5/15 A kérdező kommentje:
Utána rendszeresen kapott nagy adag vizet, de mindig ugy kell imádkozni hogy beszivja.
2022. okt. 7. 11:15
 6/15 anonim ***** válasza:
Kérdezem: Silány lehet a gyökere, nincs minek felszívnia a vizet?
2022. okt. 7. 11:19
 7/15 anonim ***** válasza:
100%

Már többek számoltak be ilyen tapasztalatról, hogy a konténeres fájuk nem nagyon akart fejlődni. Az attól lehet, hogy a külső földbe nem nagyon akar menni valamiért a gyökér, csak abban a kis labdában van.

Ha nem nagyon akarja beszívni a vizet, az lehet a túl tömör, levegőtlen, agyagos föld miatt. (És akár még túlöntözés is lehetett, ha túlságosan gyakran öntözted, nem tudom.)

De szerintem is be fog indulni majd jövőre, vagy legkésőbb két év múlva (ha életben marad). Esetleg majd valami tápanyagot adj neki, mondjuk levéltrágya formájában párszor, mert azt úgy is fel tudja venni, ha a gyökerekkel nincs minden rendben.

2022. okt. 7. 14:23
 8/15 A kérdező kommentje:
Köszönöm válaszaitokat, az megoldást jelentene ha távol a gyökereitől fellazítanám a földet? Nem tudom mikor csinálok jót, ha hagyom így lesz ami lesz, vagy megnézem mi van vele.
2022. okt. 7. 20:23
 9/15 anonim ***** válasza:
Ennek nem látom értelmét. Ha mégis rászánod magad, akkor ne lazítsd mélyen.
2022. okt. 7. 20:54
 10/15 anonim ***** válasza:

A gyökerek körül lévő föld a lényeg, nem a felszíni.

Ha odáig lemész, akkor még később fog beindulni.

2022. okt. 8. 05:27
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!