Fikusz átültetése most?
Sziasztok! Vettem a Tesco-ban egy cserép Aprólevelű Fikuszt és egy Szobafikuszt.
Vettem fekete földet és tápoldatot is mellé szerintetek ha átültetem nagyobb cserépben be fogan?
Mindkettő hozza az új levelet.
kepkuldes.com/image/iJUwNY
Ez egy mánia, ami a neten terjed, hogy nem szabad azonnal átültetni.
Vannak persze értelmi fogyatékosok, akik kiszedik a régi, profi szerkezetű földet a gyökerek közül, ami nem tesz jót semmilyen növénynek. Aki mégis ilyet csinál, annak érdemes várni az átültetés előtt, hogy akklimatizálódjon a növény.
De aki jól csinálja, és legfeljebb azt a földet szedi le a cserép tetejéről, amiben amúgy sincs gyökér, az vásárlás után azonnal ültetheti. Mivel a gyökérzet nincs károsítva, ezért a növényt egyáltalán nem zavarja, hogy a régi földjét nem egy műanyagcserép veszi körül, hanem friss föld.
A fikuszok trópusi és szubtrópusi területekről származnak.
Ebből adódóan, nem csak egy bizonyos évszakban növekednek, hanem egész évben. Ezért az év során bármikor szabad őket ültetni.
Ami kizáró tényező: a gyökérzet megbolygatásával végzett átültetést követően hideg helyen tartani.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!