Kezdőoldal » Otthon » Kert » A trópusi szobanövények...

A trópusi szobanövények milyen hőfokot igényelnek minimum?

Figyelt kérdés

Gondolom nem kell bemutatnom a szituációt, többszöröse lesz a rezsink mint tavaly. Szeretnénk kevésbé fűteni, inkább meleg öltözettel kibírni otthon.

Viszont van elég sok trópusi szobanövényem, filodendronok, monsterák, orchidea, stb.

Ezek milyen hideget bírnak hónapokig? Mennyire tekerhető le a fűtés anélkül hogy bajuk lenne?

2022. szept. 21. 15:56
 1/2 anonim ***** válasza:
Amit Te kibírsz, azt kibírják az általad felsorolt növények is, tehát ne aggódj.
2022. szept. 21. 17:45
 2/2 anonim ***** válasza:
100%

Én rengeteg trópusi növényt teleltettem már gond nélkül úgy, hogy éjszaka néha csak 2-5 fok volt, nappal meg kicsivel 10 felett. Olyan növények, amikről a neten azt írják, hogy 15 fok alá nem mehet a hőmérséklet... Nyilván csak 1-2 hétig voltak így, utána már éjszaka volt vagy 10 fok, nappal meg néha 20 is. Rövid távokat gond nélkül bírnak nagyon hidegben is, ha utána melegebb időben meggyógyíthatják magukat.

Mikor banánom volt, azt is mindig csak a novemberi fagyok előtt hoztam be, tehát ilyen 2 fokokat kint élt túl.

2022. szept. 21. 19:14

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!