Melyik a legjobb citrusfajta szobába?
Nekünk sima citromfa van itthon... Talán házi-citrom... Nem tudom pontosan a nevét. Viszont nekünk van erkélyünk. Azonban szerintem a nélkül is eléldegél, bár a mienk nem hoz gyümöpcsöt(csak bolondgomba módjára terpszkedik)
Ne aggodalmaskodj ezen szerintem. Csak szerezz be egyet, aztán meglátod :)
Viszont arra készülj fel, hogy saját tapasztalat szerint, nagyon édes mód terpeszkedni kezd(mármint hajlamos kinőni a cserepét), bár szerintem ezt is lehet korlátozni metszéssel. Hajrá! :D
Átoltani is lehet, de érdemesebb eleve olyant beszerezni, ami egy citrom legyökereztetett ágából van. (A citrom jó körülmények közt 98%-ban kigyökerezik.) Még egyes mandarinok is jól gyökeresednek, és ellenállóak is, meg viszonylag lassabban nőnek, mint a citrom és a narancs.
Szobában nekem mandarinom volt vagy 5 évig, de nem volt szép, végül feladta. Most fagymentes üveges előtérben van mandarin és citrom.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!