Valóban elérett már a sárgabarack?
a kései sárgabarack fajták mostanában érnek még
attól függ a helyzet milyen fajta a barack
A bergeron talána legkésőbb érő sárgabarack fajta nálunk, az agusztusban érik
Talán a Felvidéken még van, ami nem ért meg, valami nagyon késői fajta. Magyarország területén nem nagyon létezik olyan hely, ahol augusztus közepén még lenne sárgabarack. A késeiek utolsó szemei ki szoktak tartani augusztus elejére, pl. a Budapest, de nem minden évben.
Nekem van két Bergeron Heves megyében, és már legalább 2 hete szedtem le az utolsó szemet, a másikról meg 3 hete. A fagy miatt gyenge termés volt, így előbb értek, normál évben július közepe és vége közt szüretelem. Egyes oltványkereskedők állításával szemben, a Magyar kajszihoz képest csak 6-12 nappal érik később, nem egy hónappal. Augusztusban szerintem még soha nem volt még barackom. (12 fám van, 6 fajta.) A közelemben van egy sokhektáros ültetvény, sok fajtával, ott se láttam még augusztusban kajszit.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!