Kezdőoldal » Otthon » Kert » Noha és zala gyöngye szőlőm...

Noha és zala gyöngye szőlőm van. Mikor bontsam ki a levelek közűl a fürtöket? Hogy érje a nap és a cukorfoka feljebb szökhessen? Egy komolyabb nap égést nem szeretnék meg reckírozni tudatlanságomból eredően.

Figyelt kérdés

Kék és fehér noha valamint valami illatos muskotályos szőlő is van közte amit nem ismerek.

(Permeteztem végig egész jó bőrben vannak)

#szőlő #Cukorfokosodás
2022. júl. 27. 19:48
 1/6 mindentudó99 ***** válasza:
Én sövényvágó ollóval járom végik a lugast. Egyszerű a leveleket lecsapkodni.
2022. júl. 27. 21:24
 2/6 anonim ***** válasza:
46%

Én soha nem permetezek, két hét múlva már szedhető lesz, hozzá sem nyúlok a levelekhez.

Szinte csak termés van, kevés levéllel.

2022. júl. 27. 22:15
 3/6 anonim ***** válasza:
100%

Ugye azt tudod, hogy a levelekben keletkezik a cukor ami a fürtbe vándorol? Szóval nagyon jól valogasd meg melyik levelet vágod le. Én nem szoktam levelet vagdosni.

Gondolom a Noha ami nálunk Nova de amúgy Noah meg direkt termő nem is kellene permetezni főleg ilyen száraz időben mikor a legérzékenyebb szőlők is jól bírják a mostani időjárást.

De nem hallottam még kék Noah szőlőről. Nem jó ízű a bora.

2022. júl. 27. 22:49
 4/6 A kérdező kommentje:

3éve vásároltam ezt a kis házikót amiben élünk.

Vastag 5-8cm es szőlő tőkék voltak itt.

Pár fürt volt rajtuk,lakatlan volt 7 évig az épület a telek.

Múlt évben 110l bor lett sikerült szépen lemosóznom.

Ez évben meg próbálom ki deríteni pontosan milyen szölő van itt kb 6fajta.

Azt hittem a kék is noah...mist kiderült olyan nem létezik :)

Fiatalok vagyunk van mit tanulni.

Érési szezonban próbálom majd a leveleket a terméssel tőkével fotózni .

Sajnos erős 10 tőke full kiszáradt ki vágtam .

2022. júl. 28. 04:44
 5/6 anonim ***** válasza:

A 3-as mindent jól ír.

A fürt benapozása nem szükséges ahhoz, hogy jó legyen a szőlő. A cukorfokot a levelek csinálják. Ehhez fontos a levelek és a termés aránya, túl sok termés túl kevés levéllel nem lesz különösebben jó.

Ha éri a nap a fürtöt, akkor szép barnás árnyalatú lesz, "rozsdás"-nak mondják itt a borvidéken, viszont a zamatot adó savak el tudnak égni benne. Étkezési szőlőnél érdemes inkább leszedni az alsó leveleket, annál fontos a kinézet. De most még nem, mert tényleg megéghetnek a szemek a hőségben, inkább augusztus közepe után. És akkor se mindet, csak úgy hézagosan, hogy szellős legyen, és néha érje a nap.

2022. júl. 28. 15:51
 6/6 A kérdező kommentje:
Köszönöm
2022. júl. 28. 18:25

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!